News Flash:

Vitamina mai putin cunoscuta, care ajuta la vindecarea mai multor boli

14 Februarie 2019
1106 Vizualizari | 0 Comentarii

Vitamina U este o vitamina nu atat de cunoscuta, desi aduce multe beneficii organismului. A fost descoperita acum peste 80 de ani de medicul Garnett Cheney. Studiile arata ca vitamina U este un compus din sucul de varza cu numeroase proprietati terapeutice.

Mai exact, vitamina U a castigat o atentie deosebita in anii 1950, cand medicul Garnett Cheney, profesor de medicina la Scoala de Medicina a Universitatii Stanford, i-a descoperit proprietatile vindecatoare prin diverse experimente. De exemplu, intr-un studiu al sau, medicul a descoperit ca sucul de varza are efecte beneficii asupra pacientilor diagnosticati cu ulcer peptic dar si a celor diagnosticati cu diabet zaharat, potrivit doctorulzilei.ro.

BENEFICII
Principalele ei beneficii sunt: intarirea sistemului imunitar, sprijina formarea trombocitelor, combate anemiile, amelioreaza afectiunile tubului digestiv.

Mentine sub control diabetul zaharat
Mai mult, sunt studii care arata ca vitamina U are un rol important in mentinerea sub control a diabetului zaharat. Este o vitamina utila si in cazul unor probleme ale pielii dar poate preveni si anumite boli cardiovasculare.

Detoxifica organismul
Aceasta vitamina contribuie la detoxifierea organismului, reduce simptomele de alergie ca si cele specifice astmului. Este benefica in cazul cistitelor, dar si pacientilor care se lupta cu ulcer gastric.

Amelioreaza simptomele depresiei si ale anxietatii
Sunt studii care arata ca ar putea ameliora simptomele care depresiei si ale anxietatii. Totodata, vitamina U nu este responsabila doar pentru tratarea ulcerului, ci are si rolul de a proteja stomacul de bacterii ori virusi. Gratie acestei proprietati vitamina U mentine stomacul sanatos si previne anumite afectiuni digestive, intre care refluxul acid, boala Crohn, colita ulcerativa ori sindromul colonului iritabil.

Principala sursa de vitamina U este varza

De asemenea, vitamina se regaseste si in telina, sfecla rosie, usturoi, galbenus de ou, drojdie, spanac, lucerna. Atentie! Daca este gatita vitamina U isi va pierde din proprietatile terapeutice de aceea este indicat sa fie consumate in stare cruda.

Totodata, vitamina U se gaseste si sub forma de capsule si poate fi cumparata de la farmacie sau de la plafar, dar este bine sa consultati medicul inainte de a o lua.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vitamina u vitamina anxietate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011874 (s)