News Flash:

Veste buna pentru politisti! Se modifica legea pentru cei care lucreaza in Ministerul Afacerilor Interne

18 Septembrie 2018
925 Vizualizari | 0 Comentarii

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, luni, sedinta Comisiei de dialog social pentru discutarea propunerilor MAI de modificare a legislatiei privind asigurarea despagubirilor de viata, sanatate si bunuri ale politistilor.
Oficialii de la Interne transmit ca printre propunerile MAI se numara acordarea de despagubiri pentru a acoperi contravaloarea cheltuielilor legate de asigurarea tratamentului medical si pentru politistii invalizi, respectiv politistii raniti care au fost declarati inapt pentru serviciul politienesc si care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate de catre comisiile de expertiza medico-militare, ca urmare a ranirii suferite. In prezent, nu este prevazuta in mod expres acoperirea acestor cheltuieli medicale efectuate dupa incetarea raporturilor de serviciu.

Printre cheltuielile care vor fi acoperite se numara cele legate de asistenta medicala efectuata in unitati sanitare publice din tara, cazare si masa in unitatea medicala respectiva, medicamente si dispozitive medicale, transport dus-intors pana la/ de la unitatea medicala pentru politistul ranit si un insotitor al acestuia.

In situatia in care politistul ranit nu poate fi tratat in institutii sanitare publice din tara, in baza unui referat intocmit de catre o comisie multidisciplinara constituita prin dispozitie a directorului Directiei Medicale, ministrul afacerilor interne poate aproba acordarea de despagubiri care sa acopere toate cheltuielile realizate in unitati sanitare private din tara sau unitati sanitare din strainatate.

De noile prevederi vor beneficia si politistii invalizi, respectiv politistii raniti, care au fost clasati inapt pentru serviciul politienesc si care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate anterior intrarii in vigoare a propunerilor MAI, cheltuielile acoperite fiind cele efectuate dupa intrarea in vigoare a HG.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1759 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025903 (s)