News Flash:

Trei fapte bune pentru a ne sterge pacatele

15 Mai 2018
679 Vizualizari | 0 Comentarii

Sufletul care a defaimat pe Ziditorul pentru placerea zidirii trebuie sa vindece cu durere de bunavoie dulceata cea volnica, si cu intristare de bunavoie desfatarea prin care s-a lipsit de dumnezeiasca lumina.

Si fiindca pedeapsa curateste greseala, cu dreptul este sa primeasca pedeapsa, cel care a indraznit sa savarseasca pacatul. Dar fiindca omul, pacatuind, a defaimat culmea binelui si l-a schimbat cu o zidire netrebnica si lesne de defaimat, care este mare ocara a Prea Inaltei si Prea Cinstitei Mariri, cu cuviinta este ca cel care a ocarat un asemenea Stapan sa se smereasca si sa se defaime de bunavoie pana la pamant. In acest fel se nevoiesc aceia carora le-a deschis Dumnezeu ochii cu aceasta cereasca lumina, sa-si ispaseasca pacatul pentru ca sa se invredniceasca iertarii. Dar pentru ca pacatuim mai mult la Dumnezeu, cu lucrul, cu trupul si cu sufletul, este de trebuinta sa facerm odata cu ispasirea si jertfa catre Stapanul, cu cele de mai sus trei fapte bune. Cu milostenia, jertfim lucrul; cu postul jertfim trupul si cu rugaciunea, duhul.

Citeste si Despre rugaciunea asta catre Iisus Hristos se spune ca vindeca bolile grave! Rosteste-o din toata inima si-ti va aduce multa liniste sufleteasca

Toate pacatele se fac sau impotriva lui Dumnezeu, sau impotriva noastra, sau impotriva aproapelui, si la aceste trei pacate sunt ispasitoare si platesc aceste trei fapte bune; postul, pentru noi; milostenia, pentru aproapele, si rugaciunea pentru Dumnezeu. Cine doreste sa imblanzeasca pe Dumnezeu catre sine, trebuie sa se sileasca la aceste trei fapte bune.

Agapie Criteanul – ”Mantuirea pacatosilor”, Editura Egumenita

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026252 (s)