News Flash:

Tinctura de ghimbir - Cum se prepara si pentru ce afectiuni e folosita

12 Martie 2018
862 Vizualizari | 0 Comentarii


Ghimbirul este o planta provenita din India. De la aceasta planta se folosesc radacinile foarte bine dezvoltate, cu coaja de culoare bej-cenusie si cu un gust puternic picant, dar cu o aroma foarte placuta de citrice.

Ghimbirul poate fi consumat crud (maruntit), uscat (sub forma de pulbere), dar si sub forma de tinctura.

Trebuie sa stii ca dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice (tincturile) sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Tinctura de ghimbir are efect tonic, energizant, revigoreaza functia sexuala, stimuleaza secretia de enzime, secretia salivara, biliara, peristaltismul, echilibreaza flora bacteriana intestinala, ajuta la eliberarea toxinelor, intesifica arderea grasimilor, ajuta la eliminarea secretiilor bronhice si a senzatiei de voma si calmeaza inflamatiile gatului.

Citeste si Ceaiuri recomandate in functie de grupa sanguina

Cum se prepara tinctura de ghimbir

Pentru a prepara tinctura de ghimbir aveti nevoie de o jumatate de cana cu ghimbir curatat de coaja si maruntit bine, dupa care se adauga intr-un borcan din sticla si se toarna deasupra o cana cu alcool/vodca. Se inchide bine borcanul si se lasa la macerat timp de 2 saptamani, agitand zilnic borcanul, de mai multe ori pe zi. La sfarsit, se filtreaza si se pastreaza tinctura in sticlute inchise la culoare.

Intern, se administreaza cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale. Extern, se foloseste in reumatism sub forma de comprese cu tinctura, care se mentin 30 minute pe zona afectata, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, iar in cazul sensibilitatii la frig, se frictioneaza extremitatile cu aceasta tinctura.

Iata mai jos in ce afectiuni este indicata tinctura de ghimbir:

  • Normalizeaza valorile colesterolului, reducand riscul bolilor de inima;
  • Sunt dovezi referitoare la actiunea ca antiinflamator a ghimbirului, reducand durerea in cazul pacientilor cu artrita reumatoida;
  • Tinctura de ghimbir contribuie la stimularea digestiei;
  • Combate indigestia, flatulenta si balonarea dupa consumul de alimente;
  • Reducerea disconfortului asociat raului de miscare si combate senzatia de greata si voma;
  • Tinctura de ghimbir ajuta la cresterea poftei de mancare;
  • Previne obezitatea si contribuie la mentinerea unei greutati corporale normale;
  • Extern, tinctura de ghimbir ajuta la reducerea disfunctiilor articulare si la reducerea sensibilitatii la frig;
  • Tinctura de ghimbir imbunatateste circulatia sangvina periferica;
  • Tinctura de ghimbir ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
  • Tinctura de ghimbir intareste sistemul imunitar;
  • Calmeaza iritatiile gatului;
  • Tinctura de ghimbir este recomandata in gripe si raceli;
  • Previne ulcerul si contribuie la vindecarea acestuia;
  • Amelioreaza astmul bronsic si bronsita;
  • Tinctura de ghimbir combate acneea.

Citeste si Bea o ceasca in fiecare seara - Cel mai simplu truc pentru a slabi rapid

Contraindicatii

Tinctura de ghimbir este contraindicata in sarcina si alergie la ghimbir. De asemenea, nici persoanele care sufera de hepatita virala, toxica, metabolica, steatoza si ciroza hepatice, ulcer gastric si duodenal in forme avansate si gastrita hiperacida nu trebuie sa consume aceasta tinctura.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022928 (s)