News Flash:

Suspiciuni serioase despre medicamentele pe care le luam toti. A inceput ancheta

3 Septembrie 2018
1282 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul Concurentei a inceput o analiza referitoare la modul in care sunt produse si comercializate medicamentele eliberate fara reteta. Aceste medicamente reprezinta grsoul vanzarilor farmaciilor din Romania. In cadrul studiului vor fi analizate conditiile structurale ale pietelor, relatiile contractuale existente intre diferiti actori ce desfasoara activitati in sectorul productiei si comercializarii medicamentelor eliberate fara reteta si a suplimentelor alimentare si se va efectua o analiza detaliata a cadrului legislativ aplicabil.

"In cazul in care vor fi identificate disfunctionalitati care afecteaza mediul concurential, Consiliul Concurentei va putea propune modificarea sau revizuirea reglementarilor existente, va putea emite clarificari sau atentionari catre mediul de afaceri sau administratia publica, cu scopul de a imbunatati eficienta economica a sectorului si de a proteja interesele consumatorilor. De asemenea, in situatia in care descopera indicii, Autoritatea de concurenta poate declansa investigatii privind posibila incalcare a legii", arata reprezentantii Consiliului.

Pe parcursul analizei pietelor de productie si de comercializare a medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala, precum si a suplimentelor alimentare, Consiliul Concurentei poate solicita informatii si documente tuturor actorilor implicati. Ca urmare, autoritatea de concurenta isi doreste o cooperare activa cu toti actorii implicati in acest sector, fie institutii publice, fie companii, si isi exprima disponibilitatea de a primi orice informatii relevante, se mai arata in comunicat.

Autoritatea de Concurenta aminteste ca nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avand ca scop final protectia intereselor consumatorilor.

"Sectorul farmaceutic este foarte important pentru noi, iar activitatea din ultimii ani dovedeste acest lucru: am facut o serie de recomandari asupra proiectelor de acte normative, dar ne-am si implicat atat prin anchete sectoriale si investigatii privind practici anticoncurentiale (unele finalizate cu sanctiuni), cat si prin analiza concetrarilor economice din domeniu. Am colaborat foarte bine cu institutiile din domeniu, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala a Medicamentului, cu care, de altfel, vom colabora in continuare pentru dezvoltarea unor noi reglementari privind obligatia de serviciu public", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, citat in comunicat.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1886 (s) | 26 queries | Mysql time :0.014067 (s)