News Flash:

Semanarea cepei arpagic – secretul unei batrane

9 Mai 2018
1311 Vizualizari | 0 Comentarii

Cumparand ceapa arpagic de la o batranica, aceasta mi-a dat un sfat cum sa o seman corect. Timp de cativa ani cultiv ceapa dupa aceasta metoda si ii sunt foarte recunoscatoare pentru ajutor. Iata ce sfaturi pretioase am primit!

Usuc ceapa arpagic si timp de o saptamana o incalzesc la temperaturi de 20-25 grade. Inainte de plantare, o tin timp de 3 ore in apa cu sare – 1 lingura de sare la 1l de apa calda. Apoi spal ceapa si iarasi o inmoi timp de 2 ore in permanganat de potasiu (solutia are o culoare intunecata). 2 ore sunt suficiente, cat sa dispara microbii si bolile. Iarasi o spal, o usuc putin si o seman in sant umed. Neaparat adaug nisip. Ceapa creste mare si fara sageti.

Citeste si Arpagc. Beneficii pentru sanatate

Cultivat in Europa din Evul Mediu, arpagicul, cea mai mica specie din familia cepei, este cunoscut inca de acum 5000 de ani. Grecii din antichitate il foloseau pentru tratarea starilor de melancolie, iar romanii credeau ca poate trata arsurile solare si durerile in gat si ca are actiune diuretica. Pe langa calitatile culinare, arpaginul este bogat in vitaminele C, A, B6, C, E si K, magneziu, fier, calciu, seleniu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, proteine, dar si apa, carbohidrati, fibre si grasimi.

Specialistii au descoperit ca detine numeroase intrebuintari curative, care ii dau un loc de cinste in raftul de medicamente, ca remediu natural.

Previne artrita

Studiile stiintifice sugereaza ca vitamina K are un rol important in mentinerea sanatatii oaselor, astfel ca arpagicul, bogat in aceasta vitamina, lupta cu succes in prevenirea artritei.

Trateaza alzheimerul

Tot datorita continutului ridicat de vitamina K, arpagicul este eficient in limitarea daunelor neuronale. Astfel, poate fi folosit fara probleme in tratamentul bolii Alzheimer.

Alunga cancerul

Proprietatile terapeutice ale legumelor din specia Allium in ceea ce priveste prevenirea cancerului, in special a celui de stomac si colorectal, au fost studiate pe larg, cercetatorii banuind ca efectul lor benefic este datorat in parte continutului bogat de organosulfur. Desi mecanismul exact prin care acesti compusi inhiba cancerul este necunoscut, cert este ca pot preveni cu succes aparitia acestei maladii distrugatoare.

Previne cancerul de prostata

Un studiu care a investigat legatura intre consumul de arpagic si cancerul de prostata a scos la iveala faptul ca barbatii care aveau cel mai mare aport de arpagic au prezentat cel mai scazut risc al aparitiei acestui tip de cancer.

Previne cancerul esofagian si de stomac

Consumul de arpagic ar putea avea o directa legatura cu reducerea riscului aparitiei cancerului esofagian si a celui de stomac, au aratat mai multe cercetari efectuate pe rozatoare.

Alunga depresia

Datorita acidului folic, gasit si el in arpagic, aceasta planta poate ajuta la prevenirea si combaterea depresiei, prin prevenirea formarii unui exces de homocisteina in organism, care poate preveni unele elemente nutritive sa ajunga la creier. Excesul de homocisteina interfereaza cu producerea de serotonina, dopamina si noradrenalina, care reglementeaza nu numai starea de spirit, dar si pofta de mancare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

remediu natural previne artrita trateaza alzheimerul
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2069 (s) | 23 queries | Mysql time :0.059871 (s)