News Flash:

Secretul cartofilor fierti si de ce e bine sa-i mananci reci

21 Iulie 2017
2295 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajiti sunt deliciosi, dar nu sanatosi. Cartofii copti sunt mai buni pentru organism, dar cea mai sanatoasa forma de consum este alta, spun nutritionistii. Fierti si raciti sunt cu adevarat benefici. Altfel spus, banala salata orientala este un preparat foarte sanatos.

Cartoful fiert consumat rece are efect prebiotic. Racirea transforma amidonul digerabil in amidon rezistent si astfel el trece nedigerat prin stomac si intestinul subtire. El va ajunge in colon unde va hrani flora bacteriana benefica.

In acest fel, functioneaza asemanator cu o fibra solubila, fermentabila, desi pare a fi mai benefic decat fibrele. Atunci cand bacteriile digera amidonul rezistent, formeaza mai multi compusi, inclusiv gaze si acizi grasi cu lant scurt, în special butirat care reprezinta combustibilul preferat al celulelor din colon.

Amidonul rezistent are mai multe efecte benefice asupra colonului. Reduce nivelul PH-ului, inflamatia si ajuta la scaderea riscului de cancer colorectal.
Multe studii efectuate pe oameni au aratat ca, de asemenea, amidonul rezistent poate aduce beneficii sanatatii: imbunatateste sensibilitatea la insulina, scade nivelul glicemiei, reduce apetitul si aduce beneficii digestiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

organism amidon fibra solubila nivelul ph
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021336 (s)