News Flash:

Secretul cartofilor fierti si de ce e bine sa-i mananci reci

21 Iulie 2017
2367 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Prajiti sunt deliciosi, dar nu sanatosi. Cartofii copti sunt mai buni pentru organism, dar cea mai sanatoasa forma de consum este alta, spun nutritionistii. Fierti si raciti sunt cu adevarat benefici. Altfel spus, banala salata orientala este un preparat foarte sanatos.

Cartoful fiert consumat rece are efect prebiotic. Racirea transforma amidonul digerabil in amidon rezistent si astfel el trece nedigerat prin stomac si intestinul subtire. El va ajunge in colon unde va hrani flora bacteriana benefica.

In acest fel, functioneaza asemanator cu o fibra solubila, fermentabila, desi pare a fi mai benefic decat fibrele. Atunci cand bacteriile digera amidonul rezistent, formeaza mai multi compusi, inclusiv gaze si acizi grasi cu lant scurt, în special butirat care reprezinta combustibilul preferat al celulelor din colon.

Amidonul rezistent are mai multe efecte benefice asupra colonului. Reduce nivelul PH-ului, inflamatia si ajuta la scaderea riscului de cancer colorectal.
Multe studii efectuate pe oameni au aratat ca, de asemenea, amidonul rezistent poate aduce beneficii sanatatii: imbunatateste sensibilitatea la insulina, scade nivelul glicemiei, reduce apetitul si aduce beneficii digestiei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

organism amidon fibra solubila nivelul ph
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029128 (s)