News Flash:

Sarbatoare importanta astazi. Ce nu ai voie sa faci - Rugaciunea facatoare de minuni

25 Ianuarie 2018
1094 Vizualizari | 0 Comentarii

Biserica Ortodoxa Romana il pomeneste pe Sfantul Grigorie Teologul pe 25 ianuarie. Este unul dintre cei mai importanti sfinti trecuti in calendarul crestin-ortodox.

Ce sa nu faci de Sfantul Grigorie Teologul

Grigorie Teologul era Arhiepiscopul Constantinopolului, iar viata sa si credinta in Dumnezeu, lupta pe care a dus-o in prigoana impotriva crestinilor l-au facut sfant. Sfantul Ierarh Grigorie de la Constantinopol a trait 100 de ani si a fost ingropat cu cinste, venind si Sfantul Vasile cel Mare la ingroparea sa, noteaza site-ul crestin doxologia.ro. Ziua de 25 ianuarie este una extrem de importanta pentru toti crestinii, pentru toti cei care cred in Cuvantul lui Dumnezeu si lupta pentru adevarul divin.

Daca 25 cade intr-o zi de vineri, femeile nu trebuie sa spele haine cu mana, sa isi ocupe timpul cu treburi casnice prea mult.  Anul acesta 25 ianuarie pica intr-o zi de joi, insa si legat de aceasta zi exista o serie de oranduieli crestine. Este bine ca aceasta zi sa fie dedicata rugaciunii, sa fie o zi petrecuta alaturi de cei dragi. Crestinii adevarati merg la biserica la pomenirea Sfantului Grigorie Teologul.

Pe 25 ianuarie nu e bine sa te certi cu persoanele mai in varsta, sa nu iti superi parintii si prietenii. Nu e bine sa injuri, pentru ca blestemele si injuraturile se intorc impotriva celor care le spun. De asemenea, nu e bine sa iei numele Domnului in desert, sa nu vorbesti urat despre cele Sfinte, pentru ca Dumnezeu te pune la grea incercare.

Este o zi in care e bine sa fii darnic cu cei din jur, sa ii ajuti pe cei napastuiti de soarta, in special pe batrani si copii. E bine sa spui o rugaciune pentru cei adormiti si sa aprinzi o lumanare la ceas de seara intru odihna lor vesnica si linistita. Asadar, e o zi de rugaciune, de intoarcere la calea dreapta, la iubirea pentru Iisus Hristos, la credinta adevarata.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre. Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

grigorie teologul arhiepiscopul constantinopolului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025427 (s)