News Flash:

S-a dat lege - Cum poti cere bani de la stat daca vrei sa-ti modernizezi locuinta. Ajutor de 8.000 de lei

26 Ianuarie 2018
3869 Vizualizari | 0 Comentarii

De anul acesta, nu doar companiile sau persoanele fizice autorizate pot solicita fonduri nerambursabile, ci si persoanele fizice fara niciun fel de afacere. Acestea pot utiliza banii solicitati pentru instalarea, modificarea sau schimbarea sistemului de incalzire al casei (programul “Casa Verde”) sau pentru izolarea termica a locuintei (programul “Casa Verde Plus”), scrie avocatnet.ro.

Romanii care vor sa instaleze, sa modifice sau sa inlocuiasca integral sistemul de incalzire al locuintei, astfel incat sa utilizeze energie regenerabila, vor putea solicita de la stat o suma de pana la 8.000 de lei.

Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita pana la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, pana la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate si 8.000 de lei pentru a instala pompe de caldura, dar numai de tipul aer-aer. Acest program de finantare este cunoscut sub numele de “Casa Verde”.

Citeste si Impozit pe teren 2018: Cum se calculeaza si pana cand trebuie platit ca sa nu ti se puna penalitati

Cei interesati de obtinerea acestor fonduri vor trebui sa indeplineasca o serie de conditii, si anume sa aiba domiciliul in Romania, sa fie proprietari sau coproprietari ai casei pentru care solicita banii, sa nu aiba datorii la bugetul de stat sau la cele locale, sa nu fi fost condamnati pentru infractiuni impotriva mediului si sa nu fi beneficiat, in anii trecuti, de o alta finantare pentru imbunatatirea sistemului de incalzire.

Fonduri nerambursabile de pana la 40.000 de lei pentru izolarea termica a locuintei

Cei ce vor sa creasca eficienta energetica a casei lor vor putea cere in acest an o suma nereturnabila de pana la 40.000 de lei, prin intermediul programului „Casa Verde Plus”. Prin acest program, statul doreste sa incurajeze utilizarea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al cladirilor, cu scopul de a imbunatati calitatea mediului.

Practic, persoanele interesate vor putea solicita o suma de maximum 40.000 de lei, dar nu mai mult de 120 de lei/m2 izolat si finisat, care se va acorda sub forma unei prime de eficienta energetica. Pentru a putea primi acesti bani, cetatenii trebuie sa astepte deschiderea sesiunii de inscriere, care va fi anuntata cu cel putin 30 de zile inainte. Banii obtinuti prin acest program de catre persoanele fizice se vor putea folosi pentru izolarea caselor existente sau a celor aflate in constructie, cu conditia ca acestea sa aiba un regim de inaltime de cel mult P+2E.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

suma nereturnabila
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1799 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016540 (s)