News Flash:

Rugaciunile care se citesc in Saptamana Patimilor - Rosteste-le cu smerenie si pocainta

2 Aprilie 2018
1523 Vizualizari | 0 Comentarii

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care ai plans pentru Lazar si lacrimi de intristare si de milostivire ai varsat pentru dansul, primeste lacrimile mele. Cu Patimirile Tale, vindeca patimile mele. Cu ranile Tale, tamaduieste ranile mele. Cu Sangele Tau, curateste sangele meu si amesteca in trupul meu mireasma trupului Tau cel de viata facator.

Fierea cu care vrajmasii Te-au adapat sa indulceasca amaraciunea cu care potrivnicul m-a adapat. Trupul Tau intins pe Cruce sa intinda catre Tine mintea mea, cea trasa jos de diavoli. Capul Tau, pe care l-ai aplecat pe Cruce, sa inalte capul meu cel palmuit de potrivnici.

Preasfintele Tale maini, pironite de cei fara de lege pe Cruce, sa ma traga spre Tine din prapastia pierzarii, precum a fagaduit preasfanta gura Ta. Fata Ta, cea batjocorita cu palmuiri si cu scuipari, sa umple de stralucire fata mea cea intinata in faradelegi. Duhul Tau, pe care l-ai incredintat Tatalui cand erai pe Cruce, sa ma povatuiasca spre Tine, prin harul Tau.

Nu am inima plina de durere ca sa Te caut. Nu am pocainta, nici umilinta care intorc pe fii la mostenirea lor. Nu am lacrimi mangaietoare, Stapane. S-a intunecat mintea mea cu cele lumesti, si nu poate sa caute spre Tine cu durere. S-a racit inima mea de atatea ispite si nu poate sa se infierbante cu lacrimile dragostei celei pentru Tine.

Ci Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule, Vistierul bunatatilor, daruieste-mi pocainta nestirbita si inima indurerata, ca sa pornesc cu tot sufletul in cautarea Ta; caci fara de Tine ma voi instraina de tot binele. Da-mi, asadar, Bunule, harul Tau. Tatal, Care Te-a nascut din sanurile Sale fara de ani si mai inainte de veci, sa innoiasca in mine inchipuirea icoanei Tale.

Te-am parasit, Doamne; sa nu ma parasesti. Am iesit de la Tine; iesi in cautarea mea. Du-ma la pasunea Ta cea duhovniceasca. Numara-ma intre oile turmei Tale preaalese. Hraneste-ma impreuna cu ele din verdeata dumnezeiestilor Tale Taine.

Caci inima lor curata este salasul Tau si se vede intr-insa stralucirea descoperirilor Tale. Stralucirea Ta este mangaierea si odihna celor care s-au ostenit pentru Tine in necazuri si in toate felurile de chinuri. Acestei straluciri ma invredniceste si pe mine, nevrednicul, cu harul si cu iubirea de oameni a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune catre Domnul Iisus Hristos – de slava si de multumire

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeule Preasfant, Preaplin de Iubire, Multindurator, Multiertator, Mantuitorul lumii si Rascumparatorul pacatelor noastre, Slavit sa fii in Ceruri si pe Pamant! Slavit sa fii in veci de toata creatia vazuta si nevazuta! Slavit sa fii de toti romanii de aici si de pretutindeni! Slavit sa fii de toti binecredinciosii crestini din toata lumea! Slavit sa fii de cei care Te-au cautat si Te-au gasit!

Doamne Iisuse Hristoase Te slavim si Iti multumim pentru Iubirea Ta Sfanta pentru noi, pacatosii si nevrednicii! Te slavim si Iti multumim pentru Jertfa Ta de iubire, pentru noi oamenii! Te slavim si Iti multumim pentru viata vesnica si pentru tot Ajutorul Tau Sfant!
Te slavim si Iti multumim pentru ca ne ierti pacatele si ne chemi sa fim copiii Tai asemenea Tie! Cu inimile smerite Ils lavim pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh! Treime Sfanta Slava Tie! Amin!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1757 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017387 (s)