News Flash:

Rugaciunea speciala pentru ziua de 1 Iunie. Pomeneste-i pe copilasii tai asa

31 Mai 2018
517 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7383 RON (0.0000)
USD: 4.2016 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Daca tot esti liber in aceasta zi, fa aceasta rugaciune importanta si pomeneste-i si pe copilasii tai, asa: Canon de rugaciune catre Sfantul Mucenic Iustin Martirul si Filosoful, a altui Mucenic Iustin si a celor impreuna cu dansii

Troparul Sfantului Mucenic Iustin Martirul si Filosoful, a altui Mucenic Iustin si a celor impreuna cu dansii, glasul al 4-lea: Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nesctricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca avand taria Ta, pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugaciunile lor, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cantarea 1, glasul al 2-lea. Irmosul: Veniti popoarelor sa cantam cantare lui Hristos Dumnezeu, Celui Ce a despartit marea si a trecut pe poporul, pe care l-a izbavit din robia egiptenilor, ca S-a preaslavit.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Fiind impodobiti cu lumini mucenicesti, mucenicilor, stati inaintea divanului celui curat al Stapanului tuturor, dandu-ne noua dezlegare pacatelor.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Binecredinciosii aparatori ai adevarului, nevoindu-se inaintea divanului celui tiranic, cu un gand au surpat inselaciunea lui Veliar, prin puterea Duhului. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Binecredinciosii marii mucenici, prin chinuri, prin batai si prin scarbe, au castigat imparatia lui Hristos, intru care vietuiesc acum, purtand cununi. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei). Cel Ce esti bogat intru mila, vrand sa mantuiesti zidirea mainilor Tale, Te-ai salasluit in pantecele Fecioarei celei Neispitite de barbat si pe Dansa o ai aratat Aparatoare a noastra.

Cantarea a 3-a. Irmos: Intareste-ne pe noi intru Tine…
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Avand, Sfinte Mucenice Iustine, in inima ta pe Hristos intarire, vitejeste ai stat impotriva judecatorului celui fara de lege, care iti poruncea sa faci cele fara de lege.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Ceata luminata de Dumnezeu, ostasi de Dumnezeu alesi, popor sfant al sfintilor mucenici, adunandu-va acum, ati biruit cu trupul pe vrajmasii cei fara de trup. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Mucenicii cei mari la suflet, dandu-si trupurile la chinuri, se veseleau, vazand mai inainte desfatarea cea vesnica, slava si stralucirea cea viitoare.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei). Fara samanta, ai zamislit in pantece pe Dumnezeu si in chip de negrait L-ai nascut intrupat, pe Acel la Care nici nu indraznesc a privi puterile cerurilor, Pururea Fecioara.

Irmosul: Intareste-ne pe noi intru Tine, Doamne, Cel ce prin lemn ai omorat pacatul si frica Ta o sadeste in inimile noastre, ale celor ce Te laudam pe Tine.
Cantarea a 4-a. Irmosul: Auzi t-am Doamne, auzul randuielii Tale si Te-am preaslavit pe Tine, Unule, Iubitorule de oameni.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
De patimirile lui Iustin si ale lui Hariton si ale Haritei si ale lui Peon, s-au spaimantat cetele ingerilor.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Trupurile, care erau zdruncinate cu chinurile, prilejuiau vitejilor dumnezeiasca fericire. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Stapanitorii intunericului s-au spaimantat de barbatia lui Evelpist si a lui Ierax, a mucenicilor celor nebiruiti. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei). Rugamu-te, Preacurata, ceea ce ai zamislit pe Dumnezeu fara samanta, sa te rogi pururea pentru robii tai.

Cantarea a 5-a. Irmosul: Datatorule de lumina si Facatorule al veacurilor, Doamne, intru lumina poruncilor Tale povatuieste-ne pe noi, ca afara de Tine pe alt dumnezeu nu stim.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Umplandu-te de dumnezeiescul Duh, ai inecat duhurile viclenirii celei rele in paraiele sangiurilor tale, Iustine, foarte tare patimind, fericite mucenice.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Cea cu numele de dar s-a facut plina de har dumnezeiesc si uitandu-si neputinta femeiasca, cu adevarat a patimit dupa lege si s-a invrednicit de slava. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Fiindu-ti sufletul plin, de har, prin marturisiri, sfintite, ai stins rautatea vrajmasului celui vechi, patimitorule Hariton, podoaba cea cinstita a dumnezeiestilor purtatori de chinuri. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Tie, Celeia ce ai nascut pe Hristos, Ziditorul a toata lumea, strigam: Bucura-te, Preacurata; Bucura-te, ceea ce ne-ai rasarit noua Lumina; Bucura-te, ceea ce ai incaput pe Dumnezeu Cel Neincaput.

Cantarea a 6-a. Irmos: Intru adancul greselilor…
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Primind chemare din cer, asemenea cu dumnezeiescul Pavel si alergand calatoria cea dreapta, foarte bine ai savarsit nevointele muceniciei, de Dumnezeu inteleptite.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Trecut-ati, noianul neviforat al chinurilor prin ocarmuire dumnezeiasca si ati ajuns catre limanul cel lin al imparatiei lui Hristos, mucenicilor. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Ca niste stele neratacite luminand la intarirea cea cinstita a Bisericii, luminati toata lumea cu stralucirile patimilor voastre. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Neispitita de barbat ai nascut, Fecioara si in veac petreci, Fecioara, aratand semnele Dumnezeirii cele adevarate ale Fiului si Dumnezeului tau.
Irmosul: Intru adancul greselilor fiind inconjurat, chem adancul milostivirii Tale cel neurmat: din stricaciune, Dumnezeule, scoate-ma.

CONDAC, glasul al 2-lea:
Cu intelepciunea dumnezeiestilor tale cuvinte, Iustine, toata Biserica lui Dumnezeu infrumusetandu-se prin stralucirea vietii lumineaza lumea. Iar pentru varsarea sangelui primind cununa si inaintea lui Hristos stand impreuna cu ingerii, roaga-te neincetat pentru noi toti.

Cantarea a 7-a. Irmosul: Chipul cel de aur in campul Deira fiind cinstit, cei trei tineri au defaimat porunca cea fara de Dumnezeu si fiind aruncati in mijlocul focului, racorindu-se, au cantat: Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Uscand adancimea inselaciunii cu raul sangiurilor, ati izvorat, mucenicilor, izvoare de minuni, cu care stingeti jaratecul patimilor celor rele, celor ce totdeauna striga: Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Cu intelepciunea lui Dumnezeu fiind impodobit inteleptul Iustin, filozofia elinilor prin dar o a dovedit ca nebunie, plecand pe aceia sa se inchine Treimii, cu dreapta credinta strigand: Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Ca focul dumnezeiestii dragoste vitejeste ati ars, inteleptilor, materia rautatii si ca niste luminatori stralucind, ati luminat inimile tuturor celor ce cu credinta striga: Bine esti cuvantat Dumnezeul parintilor nostri. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Pe tine te vedea mai inainte Moise in muntele Sinai Rug arzand, Preacurata, care ai purtat fara ardere stralucirea cea de nesuferit a Fiintei Celei negraite, din Care Una din Sfintele Ipostase S-a impreunat cu trupul omenesc.

Cantarea a 8-a. Irmos: Pe Dumnezeu, Cel ce S-a pogorat…
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Purtatorilor de chinuri ai Domnului, cu tarie fiind lamuriti ca intr-un cuptor cu focul chinurilor, dumnezeieste ati stralucit cu adevarat mai mult decat aurul, strigand si laudand pe Hristos in veci.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Impreuna cu Iustin cel intelept, sa fie laudati Harita, Peon, Hariton si marele Ierax, impreuna cu Valerian, cei ce prin patimiri au micsorat inselaciunea si s-au impreunat cu cetele ingerilor. Binecuvantam pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Domnul. Sarguindu-va catre viata cea vesnica, inteleptilor, vitejeste v-ati plecat toti grumajii la sabie, intru unirea sufletului, mucenicilor, aducandu-va pe voi insiva ca niste jertfe lui Dumnezeu. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Purtand in pantece pe Hristos, Mirul Cel desertat pentru noi, ai umplut de buna mireasma lumea cu mirosuri insuflate de Dumnezeu. Pentru aceea strigam tie, Nascatoare de Dumnezeu, Bucura-te si preainaltam pe Hristos intru toti vecii.

Irmosul: Sa laudam bine sa cuvantam si sa ne inchinam Domnului, cantandu-I si preainaltandu-L pe Dansul intru toti vecii. Pe Dumnezeu, Cel Ce S-a pogorat in cuptorul cel cu foc la tinerii evreiesti si vapaia in racoreala o a prefacut, ca pe Domnul laudati-L lucrurile si-L preainaltati intru toti vecii.

Cantarea a 9-a. Irmos: Pe Dumnezeu Cuvantul…
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Luminandu-va cu slava dumnezeiasca, ati topit gerul inselaciunii, vitejilor patimitori si facandu-va partasi patimilor celor sfinte ale Celui Ce a luat trup pentru noi, impreuna cu Dansul va veseliti in ceruri in veci.
Stih: Sfintilor mucenici, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi.
Cu adevarat s-au mirat ingerii de intelepciunea lui Iustin, de barbatia Haritei, de indrazneala lui Hariton, de luptele cele vitejesti ale lui Peon si ale lui Ierax si de rabdarea cea multa a lui Valerian fata de chinuri. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Ca pe un car dumnezeiesc suindu-va stralucit pe sangiurile voastre, cu bucurie v-ati suit la ceruri si ati luat, din mana cea purtatoare de viata, cununile biruintei, neincetat rugandu-va pentru noi, inteleptilor. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Fiul Cel mai inainte de toti vecii, Cel fara inceput cu Tatal, Intrupandu-Se din preacuratele sangiurile tale, ca Soarele s-a aratat noua, Maica Preacurata Nenuntita si gonind intunericul, a luminat toata lumea.

Irmosul: Pe Dumnezeu Cuvantul cel din Dumnezeu, Care cu negraita intelepciune a venit sa innoiasca pe Adam cel cazut rau prin mancare intru stricaciune, din Sfanta Fecioara in chip de negrait intrupandu-Se pentru noi credinciosii, cu un gand intru laude il slavim.
SEDELNA, glasul al 5-lea. Podobie: Pe Cuvantul cel impreuna… Iustin, Hariton, Peon si Evelpist, Harita si Ierax si Valerian, luminatorii cei luminosi, care lumineaza marginile pamantului cu luminile patimiriilor, sa fie laudati de toti cu glas mare, pentru ca se roaga lui Hristos sa ne mantuim noi.

Iar de va fi Post: SEDELNA Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, glasul al 5-lea. Podobie: Pe Cuvantul cel impreuna... Infricosatoarea minune a zamislirii si chipul cel de negrait al nasterii, intru tine s-a cunoscut cu adevarat, o, Pururea Fecioara. iIi spaimanteaza mintea si-mi infricoseaza gandul, Nascatoare de Dumnezeu, slava ta cea intinsa tuturor, spre mantuirea sufletelor noastre.

SEDELNA Sfintei Cruci si a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, glasul al 5-lea. Podobie: Pe Cuvantul cel impreuna… Cu Crucea Fiului tau, Ceea ce esti de Dumnezeu cu daruri daruita, toata ratacirea idoleasca s-a pierdut si puterea demonilor s-a calcat. Pentru aceasta noi credinciosii, dupa datorie, totdeauna te laudam si te binecuvantam si Nascatoare de Dumnezeu cu adevarat marturisindu-te, te marim.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2941 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018320 (s)