News Flash:

Rugaciunea care trebuie citita AZI ca sa ai noroc

11 Noiembrie 2014
3830 Vizualizari | 0 Comentarii
Anual, pe 11 noiembrie, crestin-ortodocsii il praznuiesc pe Sf. Mina, facatorul de minuni.

Fetele care vor sa se marite trebuie sa mearga astazi la biserica si sa lipeasca pe sfesnice cateva lumanari cu capatul pe care il aprind de obicei.

Femeile, in schimb, daca fac acelasi lucru, schimba gandurile dusmanilor si sunt izbavite de lucruri necurate.


Rugaciune catre Sfantul Mare Mucenic Mina

O, preasfinte si întru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie; vezi, sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, fericite si sfinte Mina, grabeste de ma ajuta cu neîncetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit sufe-rinte grele si chinuri înfricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de la Dumnezeu, fiidca ne-am încredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine întru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cine în pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i îndarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat în bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut în maini, fiindca îl fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre închinare în sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas, dupa cuviinta l-ai certat. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre închinare, cu rugaciune îndata l-ai tamaduit. Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat. De asemenea atunci cand evreul daduse prietenului sau crestin o punga cu glabeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar în biserica ta, tu nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut întru tine si a venit la credinta crestina. Aceste minuni ale tale, sfinte, m-au facut si pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De aceea încredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti, sfinte, ca atunci si astazi, ca oricine a alergat la tine nu s-a întors neajutat. Pentru aceeea si eu acum, fiind scarbit si în paguba, alerg la tine cu credinta si cu lacrimi, îngenun-chind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi pentru mine pagubasul si scarbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a întarit si te-a primit în cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc întrutotlaudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

(sursa rugaciune: doxologia)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfantul mina minuni mina acatist mina rugaciune mina religie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023378 (s)