News Flash:

Rugaciune care te ajuta sa iei nota mare la examene. Rosteste-o ori de cate ori ai nevoie

5 Octombrie 2017
2984 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca nu poti invata sau ai un examen mai greu, citeste aceasta rugaciune:

Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, casa pe care Întelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-o, datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti, la cele dinainte de lume, mintea noastra o inalti si pe toti la cunostinta intelepciunii ii ridici! Primeste aceasta cantare de rugaciune de la noi, nevrednicii robii tai, care cu credinta si cu smerenie ne inchinam in fata preacinstitei tale icoane!
Îndupleca-L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa le dea mai marilor nostri intelepciune si putere, judecatorilor – dreptate si ne-cautare la fata omului, pastorilor – intelepciune duhovniceasca, ravna si buna-paza sufletelor noastre, invatatorilor – smerita intelepciune, fiilor – ascultare si noua, tuturor, duhul chibzuintei si al evlaviei, duhul smereniei si al blandetii, duhul curatiei si al adevarului.
Si acum, Maica prealaudata, da-ne buna sporire a mintii, pe cei aflati in vrajba si in dezbinare impaca-i, uneste-i si pune intre ei o legatura de iubire nedespartita, pe cei rataciti din nesocotinta intoarce-i spre lumina adevarului lui Hristos, povatuieste-i catre frica de Dumnezeu, infranare si harnicie.

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, da-le cuvantul intelepciunii si cunostinte folositoare de suflet celor ce le cer, lumineaza-ne cu bucuria cea nepieritoare, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita decat serafimii.
Iar noi, vazand faptele minunate si preachibzuita intelepciune a lui Dumnezeu, in lume si in viata noastra, sa ne instrainam de desertaciunea pamanteasca si de prisositoarele griji lumesti si sa ne ridicam mintile si inimile noastre spre Cer, pentru ca, prin ocrotirea si ajutorul Tau, lauda, multumire si inchinare pentru toate sa-i aducem Întreit Slavitului Dumnezeu si Ziditorul tuturor, Tatalui ?i Fiului ?i Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!


Rugaciunea parintilor pentru luminarea mintii copilului:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, lumineaza mintile copiilor nostri cu harul Tau cel datator de viata. Tu, Care dai celor intelepti intelepciunea si celor priceputi priceperea, trimite peste ei Duhul Tau cel Sfant, datatorul intelepciunii, al cunostintei si al intelegerii. Tu i-ai luminat pe alesii Tai in toata vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascali ai lumii si Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu cuvantatorul si Ioan Gura de Aur, de s-au aratat vase alese ale sfinteniei, raspandind in lume dreapta credinta. Tu ai luminat-o pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, si ea a rusinat multimea ritorilor pagani. Tu, Doamne, lumineaza-i si pe copiii nostri (numele), ca sa invete cele bine placute Tie si sa se umple de cunostinta adevarului. Da-le lor stiinta, pricepere, rabdare si chibzuinta. Sa nu primeasca ei cunostinte pierzatoare de suflet, nici sa invete ce e urat lui Dumnezeu. Fa-i ascultatori fata de dascalii care ii invata cele bune si sarguinciosi in indeplinirea celor ce li s-au randuit. Iar la vremea potrivita, Doamne, ajuta-i sa gaseasca locul in care sa foloseasca cele pe care le-au invatat si sa munceasca spre binele lor si spre folosul aproapelui. Tu ii osandesti pe cei care isi ingroapa talantii si ii binecuvantezi pe cei care ii inmultesc cu pricepere. Randuieste-le Tu, Doamne, Cel ce randuiesti toate spre mantuire, unde sa munceasca, ce sa munceasca si cum sa munceasca. Da-le lor, Doamne, spor in toata lucrarea cea buna si-i intareste in credinta ca sa Te marturiseasca printr-o vietuire curata pana in ultima clipa a vietii lor. Amin.
Sursa: doxologia.ro

preluat de pe ortodoxia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1945 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043557 (s)