News Flash:

Reteta pentru smochine uscate in ulei de masline

13 Aprilie 2018
486 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 40 de smochine uscate
  • Ulei de masline

Metoda de preparare si utilizare:

Se pun smochinele intr-un borcan peste care se toarna uleiul de masline. Inchideti bine borcanul si lasati la pastrat timp de 40 de zile. In tot acest timp smochinele vor absorbi mult ulei de masline. Dupa cele 40 de zile incepeti sa consumati cate o smochina inainte de fiecare masa.

Oricum ar fi, smochinele sunt un aliment care trebuie integrat in dieta. Sunt fructe uscate cu un continut nutritional ridicat, fiind potrivite mai ales pentru vegetarieni, dar si pentru consumatorii de hrana vie.

In cazul celor din urma, smochinele uscate nu numai ca pot fi folosite la o multime de retete (in special in aluaturi pentru prajituri si in creme), dar au si numeroase vitamine si minerale de care raw-foodistii au mare nevoie.

In smochine uscate veti gasi mai mult calciu decat in orice alte fructe; 121 de mg de calciu, la o portie de jumatate de ceasca.

Calciul este un mineral important pentru organism, consumatorii de hrana vie avand nevoie de el pentru a-si mentine oasele puternice si pentru a reduce riscul osteoporozei (un adult are nevoie de 1000-1200 de mg de calciu pe zi). O singura portie de smochine uscate inseamna 12% din necesarul zilnic de calciu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1860 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027512 (s)