News Flash:

Reduceri salariale si concedieri masive in sectorul bugetar! Documentul de la Finante care da fiori angajatilor

11 Iunie 2019
3465 Vizualizari | 0 Comentarii

Reduceri salarile si concedierile in masa sunt doar doua din masurile aplicate de guvern pentru a combate deficitul bugetar. Dupa ce administratia centrala si locala, profesorii, medicii si toti angajatii statului s-au bucurat de mariri salariale in masa, acum urmeaza ca acestea sa fie taiate si, mai mult, o parte din angajati concediati.

Majorarea salariilor si pensiilor facute de Guvernul PSD-ALDE nu a tinut pasul cu incasarile la bugetul de stat, hotnews.ro a intrat in posesia unui document, trimis catre administratiile locale, in care se cere expres„reducerea numarului de angajati si/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale!”

ACTUALIZARE: Inaintea unei sedinte de guvern, Eugen Teodorovici a fost intrebat de circulara care a fost trimisa administratiilor contrale si locale si a ezistat sa vorbeasca clar de reducerile de salarii si concedieri, a afirmat doar ca „se fac noi calcule pentru a gestiona mai bine bugetul”. Nu a infirmat deloc mesajele din adresa trimisa de minister.

Documentatul care taie salariile si cere concedierea angajitilor in sectorul public
Vlad Alexandrescu, de la USR, a facut public documentul trimis de Eugen Teodorovici, Ministrul de Finate, administratiilor publice si locale, din care reiese ordinul clar dat de minister pentru economii la buget. Concedierea angajatilor si taierile salariale sunt principalele cerinte facute de Ministerul de Finante.

„Orlando Teodorovici a trimis tuturor institutiilor publice din tara, inclusiv institutiilor de cultura si a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, in mod expres, „reducerea numarului de angajati si/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”, scrie senatorul USR Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook. Potrivit documentului, Teodorovici arata ca banii prevazuti pentru plata salariilor pentru trimestrul al IV-lea sunt insuficienti. Ministrul Finantelor reaminteste obligatia ordonatorilor principali de credite de a se incadra in cheltuielile aprobate prin buget, ceea ce ar insemna fie o restructurare de personal fie o reducere corspunzatoare a salariilor.

In final, ministrul roaga Ministerul Muncii sa i se comunice saptamanal masurile luate pentru incadrarea in cheltuielile de personal prevazute.”

Masurile fiscale si economice inconstiente adoptate de catre guvernarea PSD-ALDE in ultimii doi ani, sub obladuirea infractorilor Liviu Dragnea si Darius Valcov, au creat o criza bugetara majora. Cheltuielile sunt in crestere, iar veniturile nu reusesc sa tina pasul.

Promisiunile electorale populiste si masurile fiscale care avantajeaza companiile si institutiile camarilei politice de la Bucuresti si ale baronilor din teritoriu risca sa creeze un colaps bugetar in toamna.

Practic, institutiile publice, inclusiv teatre, spitale, scoli si centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici ca trebuie sa impuna o austeritate crunta, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat in primavara, cu o intarziere de aproape jumatate de an, sa nu duca la deficite bugetare galopante.

Dupa schimbarile legislative promovate de guvernarea Dragnea-Dancila, inclusiv cresterea indemnizatiilor demnitarilor si cresterea nediscriminata a salariilor functionarilor publici, Teodorovici indeamna acum institutiile publice sa stranga cureaua si sa sufere de pe urma proastei guvernari a PSD-ALDE, apeland la austeritate si taieri de salarii pentru a evita reducerea personalului.”

„Toate acestea in conditiile in care multe institutii sunt deja subfinantate si nu isi pot indeplini menirea stabilita de legislatia in vigoare.

Cresterea veniturilor si a nivelului de trai al populatiei trebuie sa fie un deziderat pe care toate guvernele trebuie sa il urmareasca, dar acest deziderat trebuie urmarit prin masuri realiste si care pot fi indeplinite fara a afecta functionarea institutiilor statului. Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arata caracterul heirupist, nerealist si toxic al unei guvernari care actioneaza intr-o logica populista si ipocrita, crescand cheltuielile fara sa se asigure ca veniturile pot sa le acopere.

Dupa ce au adoptat pensii speciale si au crescut indemnizatiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE ameninta acum cu taieri de salarii si concedieri in sectorul public. Din informatiile primite din institutiile publice, fondul de salarii are lipsa in lunile septembrie si decembrie, din pricina „trimestrializarii”, o inovatie marca Valcov.”

”Solicit prim-ministrului Viorica Dancila si ministrului Orlando Teodorovici sa anunte public ca nici un cetatean al acestei tari, profesori, cercetatori, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit de pe urma masurilor fiscale inconstiente adoptate de aceasta guvernare.

Este responsabilitatea guvernului sa gaseasca solutii adecvate care sa solutioneze problemele bugetare pe care tocmai acest guvern le-a cauzat prin masurile inconstiente adoptate in ultimii doi ani.!”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

taieri salariale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1825 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027050 (s)