News Flash:

Prof. dr. Pavel Chirila: 10 reguli de aur pentru a preveni cancerul. ”Evitati fructele si legumele care arata foarte bine”

15 Iulie 2019
279 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7432 RON (+0.0017)
USD: 4.2921 RON (+0.0075)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

In cartea sa  „Prevenirea cancerului-un studiu economic comparat”, prof. dr. Pavel Chirila a explicat cum sa ne ferim de factorii care pot declansa aparitia cancerului. Iata 10 reguli cu care tinem boala la distanta.

NU FUMATI!

Fumatul este cancerigen prin mai multi factori: nicotina, aditivii chimici numiti sosuri in industria tutunului (in numar de peste 600 care definesc anumite branduri de tigari) care sunt arsi la 800 de grade celcius si ingerati in tigari dezvolta factorii cancerigeni si Poloniul radioactiv, pe care tutunul il absoarbe din sol.
“Romania are incidenta cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate tarile europene. Este simplu de inteles, pentru ca si incidenta fumatului, la persoanele adulte din Romania este de 27%. Un sfert din populatia Romaniei fumeaza zilnic 2, trei euro. Cancerul de plamani este o boala care raspunde foarte greu la tratamentele oncologice si, singura masura eficienta cu adevarat si mult mai ieftina este sa evitam fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumatori. Diferenta de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucurestiul este cel mai poluat oras cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament” mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirila, precizand ca “toti factorii oncogeni care sunt prezentati in carte au o perfidie iesita din comun. Ei declanseaza cancerul dupa o perioada de 20-30 de ani de greseli. Asta se intampla si cu fumatul si si cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc”.

NU CONSUMATI ZAHAR ALB RAFINAT!

Zaharul alb este al doilea factor oncogen ca frecventa in cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirila. „A aparut in 1833 ca un produs de izolare, de rafinare si impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru ca, mii si mii de ani, fiinta umana a consumat doar glucide complexe din natura. Adica singurele surse de glucide au fost mierea si fructele. Zaharul este un produs izolat si scos din contextul natural si din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se lupta foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat si, in organismul uman, zaharul creaza un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiana care este buna pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la randul ei, stimuleaza factor de crestere celulara, o substanta cancerigena ce induce mitoze. In al treilea rand, zaharul creste nivelul de estogeni in sangele femeii si o cantitate crescuta de estrogeni favorizeaza instalarea unui cancer in zona genitala la femei. Pe acelasi principiu ca si tigara, iti trebuie 20-30 de ani sa observi consecintele nefaste ale consumului de zahar alb.

NU CONSUMATI FAINA ALBA SAU, FACETI-O CAT MAI RAR!
A doua mare catastofa alimentara, care contine intr-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca si consumul de zahar alb) este faina alba.

EVITATI FRUCTELE SI LEGUMELE CARE ARATA FOARTE BINE SI, MAI ALES MEZELURILE!
Sarurile nitrice care se folosesc pentru stimularea cresterii plantelor, fructelor si semintelor, avand nucleul nitro, stimuleaza atat talia plantelor, cat si greutatea fructelor, a rodului si a semintelor. “Celula canceroasa asa se si defineste, ca o crestere anarhica a celulelor unui organ. La ora actuala, exista doua surse periculoase de saruri nitrice in alimentatia omului: cea din pamant (in Europa se toarna circa 300.000.000 de tone de azotat in pamant, care este in parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane si plimbat prin toata Europa si o parte ramane in sol) si cantitatea de circa 300 de mg de saruri nitrice pe care o gasim in kilogramul de mezeluri (60% este carne si restul sunt saruri nitrice). Dupa 10-20 de ani se atinge pragul in care un cancer se poate declansa.

INTERESATI-VA DACA LEGUMELE SI FRUCTELE AU FOST STROPITE CU INSECTICIDE!
Azotatii, nitratii si nitritii, folositi ca stimulenti pentru plante, au efecte atat asupra plantelor, cat si a omului. La plante le-a scazut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apara de daunatori. Asa au aparut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente si raman in planta sau fruct si omul le consuma.

CITITI CU ATENTIE INGREDIENTELE PRODUSELOR CUMPARATE! E-urile SI ADITIVI ALIMENTARI sunt cancerigeni
Aceste substante sunt adaugate in hrana numai si numai din motive organoleptice, sa aiba o culoare mai frumoasa, sa aiba un gust mai bun.
“Cert este ca, daca mergeti in magazinele din Romania si cumparati o bautura din aceea… asa neagra, dulce…o sa vedeti ca este conservata cu Benzoat de Sodiu. Daca mergeti in Viena, Paris, Berlin acelasi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanta care este pusa pe lista neaga in toata Europa si America. Trebuie sa ne dea de gandit de ce corpul romanesc poate sa consume benzoat de sodiu si cel american nu”, este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirila l-a dat la lansarea cartii.

NU CONSUMATI ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC
Pavel Chirila a atras atentia ca viteza cu care se inmulteste acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare si omul nu face decat sa accelereze si mai mult prin stilul de viata. In urma cu 40 de ani, incidenta cancerului era pe locul 10 in patologia generala.In prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, dupa bolile de inima si se prevede ca in zece ani va ajunge pe primul loc.

“Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o lupta crancena la ora actuala pentru a introduce in toate tarile din lume organisme modificate genetic. A fost o disputa anul trecut in Europa, iar cultivarea pe pamant European nu este permisa. Doar in Romania vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pamant) si… spunem ca sunt pentru cercetare”, este in opinia profesorului un alt exemplu care ar trebui sa ne ingrijoreze.

EVITATI TERAPIILE HORMONALE!

Abuzul de hormoni in tratamente si nu numai in tratamente creste riscul de cancer in sfera genitala a femeilor de doua ori si jumatate. Statisticile arata ca, in ultimii 20 de ani s-au consumat in lume peste 20,000 de tone de pilule contraceptive. Si steriletul este o alta sursa oncogena, pentru ca elibereaza hormoni. Fertilizarea in vitro, este un alt mod in care in corp sunt introduse cantitati imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

ATENTIE LA PARABENII DIN ANTIPERSPIRANTE!

Parabenii din antiperspirante blocheaza transpiratia toxica care se intoarce in organism si favorizeaza instalarea unei tumori.

RELAXATI-VA! FACTORII PSIHICI POT DETERMINA APARITIA CANCERULUI!
Potrivit prof Paver Chirila, stresul poate determina aparitia cancerului, daca indeplineste patru conditii: “Conditia numarul 1 este sa fie un stres foarte mare in viata psihica a bolnavului. A doua conditie este sa fie un stres care il ia prin surprindere. A treia conditie este sa nu aiba pe cine sa se sprijine si, cea de-a patra conditie este sa realizeze ca nu are solutii sa iasa din acest stres. Daca se indeplinesc toate aceste conditii, exista riscul de a aparea un cancer in urmatoarele 12 luni”, a rezumat un factor oncogen care este prezentat pe larg si in cartea “Prevenirea cancerului”.
Cartea poate fi achizitionata de la magazinul Naturalia Transilvania la pretul de 10 lei.

Prof. dr. Pavel Chirila este doctor in stiinte medicale, profesor de Bioetica laica si crestina, medic primar medicina interna cu supraspecializare in fitoterapie si homeopatie. Este presedintele Asociatiei Romane a Medicilor Fitoterapeuti (ARMF), medic naturist si autor al mai multor lucrari in domeniu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pavel chirila alimente cancer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021555 (s)