News Flash:

Preotul care slujea in lumina dumnezeiasca

25 Aprilie 2018
808 Vizualizari | 0 Comentarii

Un epsicop, calatorind prin eparhia lui, a ajuns sambata seara intr-un sat. era prima data cand trecea pe acolo. primarul satului l-a omenit si la putin timp, episcopul a cerut sa-l vada pe preot.

– Este la camp, inca nu s-a intors, i-au spus.

Dupa un timp, s-a aratat si preotul, imbracat in haine de munca, nu prea frumoase la infatisare. Episcopul n-a fost multumit, caci tinea mult ca preotii sa fie mai ingrijiti.

A doua zi era duminica si preotul s-a pregatit pentru Sfanta Liturghie. Episcopul care asista, l-a urmarit l-a inceput din scaunul arhieresc, apoi din Sfantul Altar. Cu siguranta, trebuia sa gaseasca ceva greseli la acel preot taranoi. Lucru minunat insa: din momentul in care a rostit „Binecuvantata este Imparatia”, si pana la sfarsit, pe preot l-a acoperit o lumina cereasca, care-l incalzea si-l lumina in intregime, fara sa-l arda!

Dupa ce a impartit anafura crestinilor satului, preotul a intrat in Sfantul Altar. Episcopul s-a apropiat de el, a cazut in genunchi si i-a cerut iertare pentru ca-l judecase si l-a rugat sa-l binecuvanteze.

Citeste si Minunea rugaciunii din 4 cuvinte - Intamplare adevarata. Cat de mult apreciaza ingerasii Lui Dumnezeu asta!

Preotul acela simplu, a ramas uluit si i-a zis:
– Cum este cu putinta ca cel mai mare sa fie binecuvantat de cel mai mic? Binecuvanteaza-ma, tu, Stapane!
– Nu pot sa binecuvantez pe cel care, atunci cand slujeste sta intru lumina dumnezeiasca necreata. Cel mai slab se binecuvanteaza de cel mai tare, i-a raspuns episcopul.

Atunci preotul l-a intrebat:
– Exista, oare, Preasfintite, episcop sau preot care slujeste Sfanta Liturghie si sa nu fie inconjurat de lumina cereasca?

Aceasta era mirarea acelui parinte simplu! Ce sa raspunda epsicopul acelui preot care privea intr-un mod firesc lucrurile mai presus de fire?!

De aceea, s-a minunat de curatia, smerenia si sfintenia acelui preot de sat si a pleact de acolo folosit si mai invatat.

Parintele Stefanos Anagnostopoulos

Extras din ”Explicarea Dumnezeiestii Liturghii”

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfantul altar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2029 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040712 (s)