News Flash:

Parintele Calistrat: Sa spui de 7 ori dimineata si de 7 ori seara rugaciunea aceasta scurta. Dumnezeu nu vrea bolboroseala multa.! Ce efect are

7 Iunie 2018
3550 Vizualizari | 0 Comentarii

Spuneti de 7 ori dimineata si de 7 ori seara Imparate Ceresc pentru a va curati de lucrarea necurata a diavolului

Imparate Ceresc este cea mai scurta si mai frumoasa rugaciune la indemana omului pentru a se curati de lucrarea necurata a diavolului si se spune de 7 ori dimineata si de 7 ori seara. Si m-a intrebat o data o doamna:
– Parinte, da unde o gasesc?
– In ziarul Buna Ziua Iasi…
– Da, parinte nu ma luati in gluma, eu n-am citit-o niciodata!
– Frumos…. stiti multe despre ortodoxie!
Pentru o baba fara carte, se zice de 7 ori Tatal Nostru… si spui „.. si nu ne duce pe noi in ispita, si ne izbaveste de cel rau..!” Ce vrei mai concret de atat, de la Dumnezeu?
Si vii tu sa lalai Acatistul de Taiat Unghiile, cu Acatistul de Mare Pricepre de Necaz, de Mare Ispita si Incercare… Fa draga Acatistul istoric al Mantuitorului care este de 2000 de ani in Cartea de Rugaciune, si nu veni tu cu literatura universala noua! S-au facut de-a actiste.. la inchis usa, la deschis usa, la aprins candela, la stins candela…
Draga, Dumnezeu nu vrea bolboroseala!!! (Parintele Calistrat Chifan)

***

Rugaciune scurta, dar puternica
Sa zici mereu in minte si in inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”.
Invatati-va cea mai puternica rugaciune, dupa rugaciunea domneasca „Tatal nostru”, care este rugaciunea inimii, adica sa zici mereu in minte si in inima: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”. Sau poti sa zici si asa: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, miluieste-ma pe mine, pacatosul!” Aceasta este o rugaciune scurta, dar are mare putere. Este bine s-o repeti si in tren si pe drum si acasa, pana ce adormi seara s-o ai in gura. Daca ai numele lui Iisus Hristos, nu mai ai naluciri prin somn si suparari si visuri urate, pentru ca nu se poate apropia satana de locul acela unde se pomeneste numele Mantuitorului cu toata inima, cu toata dragostea. (Arhimandritul Cleopa Ilie)

***

Rugaciunile scurte si cu smerenie.
Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta.
– In general, credinciosii nostri se roaga putin, dar cu multa smerenie. Pot avea ei nadejde de mantuire cu rugaciune putina? Dar cei bolnavi si care nu pot citi, cum trebuie sa se roage?
– Mantuitorul nostru Iisus Hristos a zis: Cand va rugati, nu spuneti multe ca paganii, carora li se pare ca in multa lor vorbire vor fi ascultati. Deci, sa nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de ce aveti trebuinta, mai inainte de a cere voi de la El (Matei 6, 7-8).

Deci i-a invatat sa se roage cu rugaciunea „Tatal nostru”. Asadar, Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos ne-a invatat pe noi rugaciunea scurta. Oricine va zice rugaciuni scurte, dar cu smerenie, cu umilinta si cu simtirea inimii, se va mantui. Sa ne aducem aminte de acel batran care, timp de patruzeci de ani, zicea aceasta scurta rugaciune: „Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta” (Pateric, ed. 1930). La fel sa faca si bolnavii. Sa se roage lui Dumnezeu cu rugaciuni scurte si sa multumeasca pentru boala. (Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbeste Parintele Cleopa)

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1844 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033393 (s)