News Flash:

Papadia, planta care aduce – fara sa ceara nimic – uriase beneficii sanatatii

11 Mai 2018
1114 Vizualizari | 0 Comentarii

Inca din martie, frunzele de papadie apar pe pajisti, la marginea potecilor, in curti si gradini. Florile ei galbene, proaspete, apar in a doua parte a lunii martie. Ppadia este uneori cultivata, dar ea se gaseste din belsul in natura, fara sa ceara ingrijire de la om.Pe langa curatarea organismului de toxine si numeroasele beneficii asupra sanatatii, papadia stimuleaza arderile din organism, fiind recomandata cu incredere in curele de slabire si mai ales persoanelor care se lupta cu obezitatea. Indiferent de forma in care este consumata – salata, piure, infuzie, pulbere sau tinctura – papadia ajuta la scaderea in greutate, datorita vitaminelor A, B, C, D si H, luteinei si betacarotenului, elemente care stimuleaza pierderea kilogramelor in plus.

Actiune terapeutica

Scade tensiunea arteriala, elimina excesul de grasime din organism, curata sangele si regleaza circulatia sangvina. Principiile amare ale papadiei reprezinta un adevarat elixir pentru intregul organism: detoxifica, tonifica ficatul obosit, stimuleaza activitatea rinichilor si a intestinelor. Normalizeaza circulatia sangelui, fiind indicate ȋn toate afectiunile in care exista dereglari glandulare (mareste secretia glandulara). Salata de papadie Se culeg de la papadie frunzele tinere si cat mai fragede din rozeta bazala a plantei (15 – 25 de frunze). Se spala cu apa rece, se taie si se amesteca bine cu cateva frunze de salata verde, si patrunjel si marar tocat.

Citeste si Siropul de papadie - O delicatesa care inlatura oboseala ficatului si curata sangele

  • Se consuma 2 – 3 portii de salata pe zi, pe stomacul gol, cu 15 – 20 minute inainte de masa principala, in cure de 4 – 5 saptamani. Piure de papadie Frunzele de papadie proaspete si bine spalate se dau prin mixer, pana cand se transforma intr-o pasta. Se continua cu adaugarea sucului proaspat de lamaie, putin ulei de masline sau mustar.
  • Se consuma 2 – 3 astfel de portii pe zi, intre mese, sau ca garnitura la preparate din carne, in cure de 4 – 5 saptamani. Infuzie de papadie 2 lingurite de frunze de papadie uscata se adauga la o cana (250 ml.) cu apa. Se lasa sa dea in clocot 2-3 minute, dupa care vasul se acopera si se lasa la infuzat, in repaus, timp de 10 minute. La final, se strecoara. Nu se indulceste.
  • Se administreaza 3 cani pe zi dintre care una dimineata, pe stomacul gol, in cure de 4 saptamani, cu pauza de o saptamana. Papadia elimina excesul de grasime.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tinctura actiune terapeutica marar tocat clocot
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1569 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010996 (s)