News Flash:

Panaceu pentru ficat si vezica biliara - Consumul regulat de normalizeaza scaunul si curata organismul de compusii daunatori si toxine

3 Iulie 2018
1732 Vizualizari | 0 Comentarii

Inca de pe timpurile Egiptului Antic ceaiul carcade este utilizat in calitate de remediu diuretic, coleretic, diaforetic, anti-raceala si antiinflamator. Aceasta bautura intensifica metabolismul si contribuie la eliminarea rapida a deseurilor metabolice din organism. Normalizeaza activitatea vezicii biliare si regenereaza ficatul.

Consumul regulat de ceai de hibiscus normalizeaza scaunul si curata organismul de compusii daunatori si toxine. De asemenea, el contribuie la scaderea ponderala. Intensa nuanta rubinie a bauturii se datoreaza prezentei antocianilor in petalele de hibiscus. Acesti compusi contribuie la intarirea peretilor vaselor sangvine, precum si la indepartarea placilor de aterom de pe ei.

Gustul acrisor al ceaiului se datoreaza continutului de vitamina C si acid citric. Hibiscusul nu contine acid oxalic. De aceea, ceaiul carcade este absolut sigur pentru persoanele cu afectiuni renale si articulare. Ceaiul carcade are proprietati antihelmintice si actioneaza ca analgezic in cazul colicii intestinale.

Comparativ cu saramura sau chefirul, ceaiul carcade inlatura mult mai eficient simptomele mahmurelii. Aceasta bautura vitaminoasa va va intrema rapid si va indeparta consecintele petrecerii zgomotoase.

Exista parerea ca ceaiul carcade este contraindicat persoanelor hipertensive. El intr-adevar creste tensiunea arteriala, dar numai daca este baut in stare fierbinte. Iar ceaiul rece, dimpotriva, reduce tensiunea arteriala. De aceea, el poate fi considerat un remediu universal pentru normalizarea tensiunii arteriale.

CUM SE INFUZEAZA CEAIUL CARCADE? Este important sa infuzati corect petalele de hibiscus, ca sa-i simtiti tot buchetul de gust si aroma. In acest scop acoperiti 10 g (o lingura) de petale uscate cu 1 litru de apa curata si rece. Lasati-le sa se hidrateze timp de 2 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Dupa ce petalele se vor hidrata, puneti vasul cu viitorul ceai pe foc, aduceti-l pana la punctul de fierbere si fierbeti-l pe foc redus, pe parcursul a 5 minute. Apoi opriti focul si strecurati ceaiul. Adaugati zahar sau miere dupa gust. Florile de hibiscus nu servesc doar pentru pregatirea acestei bauturi tamaduitoare. Decoctul din ele este folosit pentru prepararea unor minunate sosuri aromate pentru felurile de mancare din carne si peste. El este inclus in deserturi (mousse-uri, jeleuri) si este adaugat in inghetata in calitate de colorant.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1784 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019334 (s)