News Flash:

Nu mai pune acest ingredient in mujdei, ca devine daunator. Uite ce recomanda chimistii

5 Octombrie 2017
5914 Vizualizari | 0 Comentarii
Specialistii in chimie explica ce substante benefice pentru organism contine usturoiul zdrobit si ce efecte negative poate avea banala sare de bucatarie asupra acestui sos. Absolut surprinzator, singurul ingredient pe care chimistii nu-l recomanda pentru mujdei este banala sare.

„In usturoi exista doua substante: aliina si alinaza. Ele sunt despartite de o membrana fina si nu interactioneaza in mod obisnuit. Atunci cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, membrana de care vorbeam se sparge, iar cele doua substante interactioneaza si formeaza o substanta fenomenala care se numeste alicina si care are efecte benefice extraordinare asupra corpului uman”, spune chimistul Stefan Manea, potrivit adevarul.ro.

Intrebarea este de ce nu se pune sare in mujdei: „Pentru ca i se distrug pe loc si ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru”, explica Manea.

preluat de pe antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aliina alinaza mujdei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012826 (s)