News Flash:

Nu mai cumpara ghimbir! Planteaza-l si creste-l chiar la tine acasa

11 Februarie 2019
5355 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7401 RON (+0.0018)
USD: 4.1850 RON (-0.0166)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Renumit pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii, ghimbirul este unul dintre condimentele care nu prea mai lipsesc din multe bucatarii. De aceea ne-am gandit ca n-ar fi deloc rau sa stim sa-l cultivam chiar la noi acasa. Afla, asadar, din randurile urmatoare cum sa cultivi ghimbir in ghiveci. Ghimbirul este un antiinflamator puternic. El combate retentia de apa si amelioreaza simptomele sindromului premenstrual. De asemenea, asigura o digestie optima. In asociere cu mierea de albine, ghimbirul reduce greturile, gazele intestinale si calmeaza durerile de stomac.

Totodata, calmeaza durerile de gat, lupta impotriva racelii si gripei, iar baile cu ulei esential de ghimbir reduc considerabil durerile articulare. Cu atatea avantaje, ar fi pacat sa nu-l avem fiecare dintre noi la indemana.

Pregateste radacina de ghimbir pentru cultivare
Pentru inceput, cumpara din orice hipermarket o radacina de ghimbir proaspata, mare, ferma, curata si care sa aiba culoarea bej deschis. Aceasta trebuie sa aiba cel putin un mugure verde pe ea. Daca are mai multi muguri, cu atat mai bine. Vei taia mugurii impreuna cu bucatile de radacina pe care se afla acestia si ii vei planta in mai multe ghivece. Tine ghimbirul in apa timp de o noapte, pentru a se elimina inhibitorul de crestere pe care comerciantii il pulverizeaza de obicei pe aceasta radacina.

Pregateste ghiveciul in care vei planta ghimbirul
Amesteca 3 parti pamant de flori cu o parte nisip pentru a obtine un sol fluid. Inainte de a pune pamantul in ghiveci, asaza pietre pe fundul ghiveciului. Rolul acestora este de a asigura o buna scurgere a apei. Umple, apoi, un ghiveci cu diametrul mare pe trei sferturi cu pamant. Fa o gaura la mijloc si introdu radacina de ghimbir cu mugurele indreptat in sus. Acopera cu 1-2 cm de pamant si uda planta. Plaseaza apoi ghiveciul sau ghivecele intr-un loc unde nu este foarte multa lumina, iar temperatura este constanta. Ghimbirul iubeste caldura. Uda zilnic pamantul, insa fara a-l inunda. Mugurele va rasari din pamant abia dupa cateva saptamani, iar planta va ajunge la dimensiunea obisnuita abia dupa 10 luni.

Cand recoltezi ghimbirul din ghiveci
Ghimbirul poate fi recoltat la aproximativ 4 luni dupa ce a fost cultivat. Tot ce trebuie sa faci este sa dezvelesti radacina dand pamantul la o parte si sa tai bucatele din aceasta. Acoper-o apoi la loc cu pamant si ingrijeste-o ca si pana atunci pentru a produce in continuare. Il poti folosi atat in bucatarie, la fripturi, supe sau chiar la deserturi, cat si sub forma de infuzie. In acest ultim caz se bea o data pe zi, indulcit cu o lingurita de miere.

Sub forma de ulei esential sau de pulbere se foloseste in cazul degeraturilor, al mainilor si picioarelor reci si al durerilor articulare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cultivare ghimbir ghimbir sanatate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011460 (s)