News Flash:

Misterul cartii care nu poate fi citita de nimeni

4 Septembrie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Manuscrisul Voynich, descris ca cel mai misterios manuscript, dateaza din secolul al XV lea si a fost scris probabil In nordul Italiei. Este numit astfel dupa Wilfrid Michael Voynich, cel care l-a cumparat In 1912. Manuscrisul are forma unei carti ilustrate cu 232 de pagini, iar textul este scris cu litere si cuvinte neidentificate, Insa fara corecturi sau taieri.

In schimb desenele sunt executate cu mai putina stradanie. Ele reprezinta plante, animale, oameni si teme astronomice.
Cu toate eforturile depuse pentru descifrarea sa, manuscrisul nu a putut fi Inteles nici pana In ziua de astazi. Manuscrisul se pastreaza in biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library de la Yale University din New Haven. Nu degeaba a fost declarat cel mai misterios manuscris. Este scris intr-un alfabet necunoscut, contine desene ale unor plante necunoscute, semne zodiacale complexe, siluete feminine scaldandu-se In bazine diforme.

Voynich a descoperit manuscrisul intr-un castel din sudul Romei. Intre paginile manuscrisului s-a gasit o scrisoare, la fel de misterioasa, datata Praga 19 august 1666, scrisa de Johannes Marcus Marci si adresata lui Athanasisus Kircher. Marci sustinea ca documentul ar fi apartinut regelui Rudolf al II lea de Habsburg (1552-1612), care Il achizitionase In speranta ca ar obtine misterul transformarii plumbului sau a oricarui alt metal, in aur.

In scrisoare se mentioneaza ca manuscrisul ar fi putut fi opera lui Robert Bacon, renumit filosof si alchimist. Insemnarile de la curtea regelui confirma faptul ca regele a achizitionat un astfel de document de la un vanzator necunoscut. Imaginile din manuscris lasa impresia ca documentul este unul cu scop farmaceutic, servind probabil ca scop In medicina timpurie.
Poate fi luata In considerare si varianta alchimiei deoarece s-a considerat ca informatiile oferite in manuscris duc la transformarea metalelor in aur sau la descoperirea Pietrei Filosofale.

sursa: efemeride
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

voynich bizar mister carte manuscris ciudat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1904 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035227 (s)