News Flash:

Medicii avertizeaza: cat de grav este sa folosesti folie alimentara de aluminiu!

18 Ianuarie 2017
6762 Vizualizari | 0 Comentarii
Aluminiul este unul dintre cele mai abundente tipuri de metale din lume si este prezent in foarte multe obiecte si produse (chiar si anumite deodorante contin aluminiu!). Suntem atat de obisnuiti sa folosim folia de aluminiu in bucatarie, atat la gatit, cat si pentru depozitarea alimentelor, incat nici macar nu ne intrebam daca acest obicei ne poate dauna in vreun fel.

Daca ai cerceta putin problema, am ajunge la o concluzie nu tocmai pozitiva: folia de aluminiu alimentara poate sa fie foarte daunatoare pentru creier, dand nastere in timp la o toxicitate care declanseaza o multime de boli.

Exista atat de multe utilitati ale foliei de aluminiu, incat ne este greu sa ne imaginam viata fara ea, in special in bucatarie, unde o folosim pentru a prepara alimentele, dar si pentru a le impacheta. Cu toate acestea, exista dovezi tot mai clare ca gatitul cu aluminiu este periculos, deoarece acest metal patrunde in mancare atunci cand este expus la temperaturi inalte. Efectul este mai putin nociv daca il folosim pentru a ambala alimentele si a le pune la frigider, insa nu este eliminat complet. Riscul cel mai ridicat este atunci cand gatesti cu anumite substante acide, care erodeaza folia de aluminiu (de exemplu, lamai sau rosii) si duc la descompunerea mai usoara a metalului si la patrunderea lui in mancare.

Atunci cand in organism se asimileaza aluminiu, primul care este afectat este creierul, deoarece acest metal este neurotoxic si a fost asociat chiar cu instalarea Alzheimerului atunci cand este prezent in organism pentru mult timp. Daca singura sursa de aluminiu ar fi cea din folia alimentara, poate ca problema nu ar fi atat de serioasa. Din pacate, expunerea la acest metal greu este foarte mare, deoarece se gaseste peste tot in jurul nostru. Asimilarea aluminiului se manifesta prin declin mental, iar primele semne pot fi acelea date de o coordonare mai slaba a corpului si de pierderea treptata a echilibrului. Din pacate, efectele negative ale expunerii la aluminiu nu sunt reversibile, ceea ce inseamna ca nu te poti trata de problemele care apar in timp in urma folosirii foliei alimentare din aluminiu.

Efectele daunatoare ale aluminiului se extind si asupra sistemului osos, deoarece metalul respectiv se poate asimila in interiorul oaselor, ocupand spatiul care ar trebui sa fie ocupat de calciu si provocand astfel o deficienta a acestei minerale atat de importante. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda oamenilor sa nu ingereze mai mult de 60 mg de aluminiu in fiecare zi, insa avand in vedere cat de mult folosim aceasta substanta, de fapt, este foarte posibil sa ne confruntam cu probleme mari de sanatate din cauza ei. Asadar, cel mai intelep lucru ar fi sa folosesti cat mai rar folia de aluminiu alimentara la gatit, pentru a nu risca o intoxicatie cu acest metal greu!

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto


bucatarie creier toxicitate boli alzheimer calciu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1958 (s) | 35 queries | Mysql time :0.051631 (s)