News Flash:

Medicamentul din bucatarie: o lingurita din aceste seminte contine mai mult calciu decat o cana cu lapte

19 Iulie 2017
36280 Vizualizari | 0 Comentarii
Un condiment foarte popular in bucataria romaneasca, mararul este utilizat din cele mai vechi timpuri ca un medicament cu multiple aplicatii.
Mararul contine vitaminele: A, C si grupul B (B1, B2, B5, B6, B9) si minerale, precum: calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu, fosfor, zinc si sodiu, potrivit sursei USDA Nutrient Database. O lingurita cu seminte de marar contine mai mult calciu decat o cana de lapte.

Aceasta planta se poate consuma in intregime (frunzele, semintele si tulpina), preparatele pe baza de marar fiind pulberea, tinctura, ceaiul, infuzia, vinul si uleiul.
Printre proprietatile mararului, se regasesc si cele: stomahice, digestive, carminativ, antispastic, diuretic, anti-inflamator si calmant (inducerea unui somn linistit). Bogat in potasiu, sodiu si sulf, mararul este un foarte bun diuretic. Amelioreaza anxietatea si epuizarea nervoasa, insomia, tulburarile digestive si ajuta la intarirea unghiilor. Un consum constant al mararului duce la reducerea colesterolului rau.

preluat de pe antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calciu fosfor sodiu pulberea tinctura intarirea unghiilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1815 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032949 (s)