News Flash:

Maica Magdalena te invata ce sa faci ca sa ai o casa binecuvantata - Aceste 4 lucruri sa le faci

15 Decembrie 2017
8483 Vizualizari | 0 Comentarii

„Rugati-va neincetat”, spune Sfantul Apostoi Pavel (I Tesaloniceni 5, 17). O casa este binecuvantata cand lucrul de zi cu zi este dus la implinire cu rugaciune.

Mancarea pregatita cu dragoste si rugaciune e binecuvantare pentru cei ce se impartasesc din ea. Ne putem ruga si in timp ce ne imbracam, spunand: „Doamne, imbraca-ma cu dreptatea Ta”. La iesirea si la intrarea in casa, putem sa ne rugam asa: „Doamne, binecuvanteaza intrarea si iesirea mea”. Se pot spune rugaciuni asemanatoare si pentru alte ocazii. Semnul crucii si o rugaciune de calatorie trebuie facute inainte de a pleca la orice drum.

Intr-una din zicerile Parintilor Pustiei, citim ca bucatele pregatite de un calugar erau foarte apreciate de frati. Fiind intrebat intr-o zi ce lucruri deosebite amesteca in felul lui de a gati, a raspuns ca nu era decat un fel de mancare cu linte fiarta. Numai dupa multe insistente a sfarsit prin a-si marturisi secretul, si anume ca la fiecare etapa de pregatire a mancarii spunea o rugaciune de pocainta.

***

Rugaciune pentru intelegerea in familie, catre Sfintii Mucenici Adrian si Natalia (26 August)

O, sfintita pereche, Sfintilor Mucenici Adrian si Natalia, fericitilor soti si vitejilor patimitori! Auziti-ne pe noi, care ne rugam voua cu lacrimi, si trimiteti asupra noastra toate cele de trebuinta sufletelor si trupurilor noastre, si rugati-L pe Hristos Dumnezeu sa ne miluiasca si sa faca cu noi dupa indurarile Sale, ca sa nu pierim in pacatele noastre. Asa, Sfintilor Mucenici primiti glasul rugaciunii noastre, si izbaviti-ne cu mijlocirile voastre de foamete, de molima, de cutremur, de potop, de foc, de grindina, de sabie, de navalirea celor de alt neam si de razboiul cel dintre noi, de moartea naprasnica si de toate nevoile, necazurile si bolile, ca pururea fiind intariti cu rugaciunile voastre sa preaslavim pe Domnul nostru Iisus Hristos, Caruia se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, dimpreuna si Celui Fara de inceput al Sau Parinte si Preasfantului Duh, in vecii vecilor. Amin

***

Folosul rugaciunii

Folosul rugaciunii este implinirea scopului ei, adica iertarea pacatelor si mantuirea sufletului, indiferent ca o facem cu gura, prin cuvant, cu mintea sau cu inima. Fiecare, cum il indeamna cugetul, duhul si duhovnicul, asa sa se roage.
L-a intrebat cineva pe parintele Paisie Olaru:
– Care este, Parinte, folosul rugaciunii, in general, si al rugaciunii inimii, in special?
– Folosul rugaciunii este implinirea scopului ei, adica iertarea pacatelor si mantuirea sufletului, indiferent ca o facem cu gura, prin cuvant, cu mintea sau cu inima. Fiecare cum il indeamna cugetul, duhul si duhovnicul, asa sa se roage. Numai sa nu piarda mantuirea. Acea rugaciune este mai de folos, care izvoraste lacrimi de umilinta, care ne ajuta sa parasim pacatele si sa crestem in dragoste, in smerenie si in credinta. Fiecare sa se roage cu rugaciunea care il ajuta sa sporeasca mai mult in fapte bune si pocainta.

Surse: Maica Magdalena – Sfaturi pentru o educatie ortodoxa a copiilor de azi; Arhimandrit Ioanichie Balan, Patericul romanesc I, Editia a VI-a.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

folosul rugaciunii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1808 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033197 (s)