News Flash:

Leacul minune al primaverii ce se vinde cu 10 lei kilogramul. Curata organismul de toxine si intareste sistemul imunitar

16 Aprilie 2019
542 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7607 RON (-0.0014)
USD: 4.2653 RON (-0.0005)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Leurda este cunoscuta ca remediu natural, se spune, de milenii. Este leacul din lunile de primavara pe care natura il ofera organismului pentru a se curata de toxine si a intari sistemul imunitar. Folosita intens in tratamente naturiste, pe tot continentul, a fost votata recent drept „planta mileniului III in terapie neconventionala”. Leurda, denumita si usturoiul ursului, deoarece este consumata de ursi ca medicament purificator dupa perioada de hibernare, este o planta salbatica ce creste numai in padurile din Europa Centrala, nereusindu-se pana in prezent aclimatizarea ei in nici o alta regiune.

Frunzele acestei plante sunt extrem de bogate in substante care aduc mari beneficii sanatatii predominand sulfura de alil,care ii imprima gustul si mirosul caracteristic. Usturoiul salbatic abunda in carotenoizi,vitaminele A si C,levuloza,ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru. Leurda este unul dintre cele mai puternice remedii din natura. Poate fi consumata sub forma de salata, suc, infuzie, decoct, tinctura, actioneaza favorabil in numeroase afectiuni.

Tinctura de leurda

Se pun intr-un borcan 100 de grame frunze de leurda fin tocate (eventual mixate), care se acopera cu 300 ml de alcool alimentar de 50 de grade, amestecand continuu. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 12 zile. Dupa trecerea timpului de macerare, preparatul se strecoara, iar extractul astfel obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza de regula doua lingurite de tinctura de 4 ori pe zi, in tratamente cu o durata de 1-3 luni.

Ceai de leurda

Ceaiul de leurda, consumat cu regularitate, ajuta la vindecarea bolilor aparatului digestiv si combate viermii intestinali – limbricii, oxiurii si alte specii parazitare. Se toarna 250 ml. (o cana) de apa clocotita peste 10 gr. de frunze de leurda uscate, maruntite groscior. Se lasa la infuzat timp de 30 de minute, dupa care se filtreaza si se consuma. Se administreaza 3 cani pe zi, inainte de fiecare masa, timp de 3 saptamani. In cazul oxiurilor, pe langa consumul regulat de ceai, se vor face, seara si dimineata, bai de sezut cu infuzie de leurda.

Decoct de leurda

Aceasta potiune actioneaza ca un valoros adjuvant in hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, convalescenta dupa accident vascular sau infarct miocardic. Este un vermicid natural exceptional, eliminand parazitii intestinali.

La 250 ml. (o cana) apa se pun 2 linguri de tulpina si radacina maruntite groscior. Se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 30 de minute, completandu-se treptat apa care se evapora. Decoctul de leurda poate fi pastrat la frigider maximum 3 zile.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verdeturi primavara verdeturi sanatate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1955 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039317 (s)