News Flash:

Inventie pur romaneasca: rujul care se poate manca

17 Martie 2017
519 Vizualizari | 0 Comentarii
Clujenii au inventat un ruj molecular din fructe, care hidrateaza buzele, dar se poate si mânca, daca ”esti in pofte”.

Rujul minune”, fabricat din fructe, unt cacao si alte ingrediente, va putea fi consumat in restaurante, in speciale in cele unde au bucatari deschisi gastronomiei moleculare. Meritele se datoreaza unei echipe de cercetatori de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinare (USAMV) Cluj Napoca.

Lavinia Calinoiu, coordonatorul proiectului , a declarat ca procesul de producere a unui astfel de ruj dureaza in jur de 20 de minute. "Este o noua inventie din zona gastronomiei moleculare, care implica o interactiune la nivelul moleculei astfel incât schimba textura, structura unui produs. Am incercat sa facem un ruj-desert, iar fructele folosite le-am destructurat total molecular si am realizat mai multe sortimente de ruj molecular din diverse fructe - goji, afine, catina, zmeura, dar si din unt de cacao si pudra de cacao, ciocolata alba cu unt de cacao si ulei de cocos si banane si ulei de cocos. Elementul cheie este un polimer natural, un extract din alge care confera o textura de gelifiere. Rujul este hidratant al buzelor, dar se poate si mânca, având un gust deosebit de bun. Procesul de producere al unui astfel de ruj dureaza circa 20 de minute, fructele fiind trecute prin blender, strecurate, se amesteca cu zahar, cu biopolimerul si cu apa, iar continutul este fiert la 100 de grade, dupa care piureul rezultat se toarna in matrite sub forma de ruj care sunt racite in gheata, având loc un soc termic”, a spus Calinoiu, potrivit Mediafax.

sursa: click
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ruj molecular rujul minune lavinia calinoiu calinoiu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 35 queries | Mysql time :0.022606 (s)