News Flash:

Invata sa prepari acest tonic medicinal, cu proprietati detoxifiante puternice

11 Aprilie 2018
1031 Vizualizari | 0 Comentarii

Detoxifierea corpului este o modalitate buna de a elimina din sistem toxinele otravitoare si de a sprijini functionarea tuturor organelor interne. Astazi iti prezentam reteta unui remediu detoxifiant excelent – „suc din sfecla fermentata”. Acest preparat traditional est-european este un puternic tonic medicinal obtinut prin fermentare. Proprietatile sale terapeutice sunt multiple…

Aceasta reteta este de provenienta ruseasca, fiind adesea obtinut si din paine de secara invechita. Reteta difera insa de la o regiune la alta. In Ucraina, de exemplu, acesta se prepara din sfecla, unde aceasta leguma are o traditie veche atat in gastronomie, cat si in medicina populara.

Proprietatile sucului de sfecla fermentata

Transformarea sfeclei rosii in sfecla fermentata creste semnificativ valoarea nutritiva a acestei legume si o imbogateste cu bacterii probiotice si enzime sanatoase care sustin sanatatea aparatului digestiv. Cu ajutorul acestui preparat, stomacul absoarbe mai eficient nutrientii din alimentatie.

Citeste si Ce se intampla daca bei ceai de chimen

Cate o portie de 120 ml luata de doua ori pe zi actioneaza ca un excelent tonic sanguin, sprijina digestia, echilibreaza tranzitul intestinal, alcalinizeaza sangele, curata ficatul si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.

Reteta tonicului pe baza de sfecla

Prepararea acestui remediu fermentat este foarte simpla. Iata ingredientele necesare si modul de preparare:

Ingrediente

  • 4 bucati de sfecla rosie de marime medie
  • o lingura de sare de Himalaya
  • 1 litru de apa
  • o radacina de 3-4 cm de ghimbir

Instrumentar: un borcan din sticla cu volumul de 2l prevazut cu capac.

Citeste si Trei plante magnifice cu proprietati miraculoase

Instructiuni:

  • Spala bine sfecla, apoi, fara sa indepartezi neaparat coaja, tai-o cubulete mici si asaza-le in borcan. Spala si curata de coaja ghimbirul, apoi da-l pe razatoarea mica. Adauga-l si pe acesta in borcan.
  • Umple borcanul cu apa si lasa o toleranta de cel putin trei degete intre lichid si buza vasului. Adauga apoi sarea.
  • Acopera buza borcanului cu o panza, un prosop sau un tifon, apoi fixeaza materialul de borcan cu sfoara sau cu un elastic din cauciuc.
  • Lasa borcanul sa stea timp de 3-5 zile in camara sau pe o etajera din bucatarie. Zilnic, desfa tifonul si inlatura masa gelatinoasa si spuma de la suprafata.
  • Preparatul este gata atunci cand capata o coloratie inchisa si se formeaza bule de aer in treimea superioara a borcanului. La acest stadiu, indeparteaza panza si inchide borcanul cu un capac etans.
  • Muta apoi borcanul in frigider si mai lasa-l sa fermenteze 2-3 zile la rece.
  • Cand tonicul e gata, incepe sa consumi intre 100 ml si 120 ml din el de doua ori pe zi.

Consumat regulat,  organismul va fi purificat de toxine si tranzitul intestinal se va imbunatati considerabil!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingrediente instrumentar
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021236 (s)