News Flash:

Intrebari fara raspuns. De ce profesorii de istorie refuza sa raspunda la ele?

9 Iulie 2014
54707 Vizualizari | 25 Comentarii
Din manualul de Istorie aflam ca omul se trage din maimuta, ca la inceput facea rost de mancare doar daca vana si ca isi acopera goliciunea cu piei de animale. Odata cu invatarea si aflarea multor informatii, apar si intrebarile. Din moment ce au studiat si au terminat o facultate de profil, ne asteptam ca profesorii de istorie sa aiba raspuns la toate intrebarile. Si totusi nu este asa.

Uite cateva lucruri pe care nici ei nu stiu cum sa le desluseasca:
1. Daca omul se trage din maimuta, conform teoriei darwiniste, de ce mai exista in prezent maimute? Logic ar fi sa se transforme si acestea in om, nu-i asa?

2. Cine a construit piramidele?

3. Cine a gandit si proiectat sferele metalice gasite in Africa de Sud, vechi de 4.500 milioane de ani? Intrebarea este pertinenta cu atat mai mult cu cat omul civilizata aparut iin urma cu vreo 6.00-8.000 de ani, conform istoriei. Asadar, cum e posibil ca aceasta sa se contrazica?

4. Mitul oamenilor uriasi chiar e pe bune? A fost intr-adevar Pamantul populat cu oameni giganti? Daca e asa, se pune intrebarea unde au disparut si din ce cauza.

5. De ce nu este elucidat misterul privind Triunghiul Bermudelor? S-ar spune ca avand o tehnologie asa de avansata si oameni super-antrenati, ar trebui sa descoperim adevarul din spatele disparitiilor misterioase. Se pare ca nu este asa.

6. Exista intr-adevar dimensiuni / universuri paralele? Pana acum nu au aparut cine stie ce dovezi stiintifice referitoare la acest lucru.

7. Cine a construit piramidele, cine a transportat pietrele uriase de la Stonehenge?
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

triunghiul bermudelor mistere ciudatenii enigme bizar straniu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (25)

calin gabriel  | #15
ce legătură are triunghiul bermudelor cu istoria ? dar cu universurile paralele ? cine a scris articolul ăsta n-a prea fost așa des pe la școală !
în plus ........la școală se prezintă mai multe teorii referitoare la apariția omului !
Marius  | #19
4.500 milioane de ani? Adica 4 miliarde jumate?
ovidiu  | #20
Nu numai de la ore a lipsit...asta a chiulit pana si de la pauzele in care incercam sa elucidam misterele piramidelor. Ca sa nu mai fie un mister pentru tine, stimabile sau stimabila...piramidele au fost construite de egipteni, sunt cavourile faraonilor. Misterul inca neelucidat e cum s-au construit...nu cine le-a construit!
BOSCA LUCRETIA  | #21
LA PRIMA INTREBARE SE POATE RASPUNDE ASTFEL: DUMNEZEU L-A CREAT ATAT PE OM CAT SI PE MAIMUTA. TEORIA EVOLUTIONISTA CADE! 2. PIRAMIDELE AU FOST CONSTRUITE DE EGIPTENI. 3. DE-A LUNGUL ISTORIEI PAMANTUL A MAI CUNOSCUT CIVLIZATII AVANSATE, VEZI ATLANTIDA. 4. DA, AU EXISTATOAMENI URIASI REZULTATI DIN IMPERECHEREA PAMANTENCELOR CU INGERII CAZUTI(DEMONI). DUMNEZEU I-A NIMICIT IN URMA POTOTPULUI. 5,6,7 RAMAN MISTERE INCA NEELUCIDATE
Doni  | #23
1. Omul are strămoș comun cu maimuța, nu simplificati din lene de a argumenta
2. Really?
3. Documentati va
4. Citiți măcar dacă tot nu vă documentați
5. Stop spreading non sense
6. Really?
7. ......
STAN PATITU  | #24
Logica de doi bani.
dore  | #26
Intrebari sunt ,se mai pota adauga multe la cele puse. Pacat ca nu sunt raspunsuri...
Bolog Andrei  | #27
Articol de rahat , nu stiu cine l-a scris dar se pare ca nu a studiat preamult ! :(
Vasile  | #28
Dar intrebarea: De unde se stie ca exista Dumnezeu? de ce nu s-a pus?
Silviu  | #36
cine au fost teroristii din dec.89?
sorin popsor  | #37
sunteti niste inculti...ce ce nu au disparut maimutele....poate mai e sansa sa evolueze vreuna si sa va inlocuiasca pe voi...mari cretini sunteti...la dreapta mars la ***** fraierilor
sorin popsor  | #38
apropo...v-am dat o stea...faza cu codul expirat...sa imi sugeti ****
Clau  | #39
Dupa biblie omul a fost facut de Dumnezeu, dar daca o luom stintific omul a evoluat din maimute.Si cum a zis Bosca Lucretia ca teoria cu evolutia cade, NU e adevarat!
Nasty  | #41
Ce susţin mulţi oameni de ştiinţă? Mulţi dintre cei care cred în evoluţie ţi-ar spune că viaţa a început în urmă cu miliarde de ani în lagune puţin adânci, formate prin acţiunea mareei, sau în adâncurile oceanului. Ei cred că, într-un astfel de mediu, compuşii chimici s-au grupat spontan în structuri asemănătoare unor sfere, au format molecule complexe şi au început să se reproducă. În opinia lor, toate formele de viaţă de pe pământ s-au dezvoltat din una sau mai multe dintre aceste celule primare „simple“.
Alţi oameni de ştiinţă evoluţionişti, la fel de apreciaţi, nu sunt de acord cu această teorie. Ei presupun că primele celule, sau cel puţin componentele lor principale, au fost aduse pe Pământ din spaţiul cosmic. De ce cred ei lucrul acesta? Deoarece, în pofida eforturilor depuse, oamenii de ştiinţă n-au putut dovedi că viaţa a apărut spontan din molecule nevii. În 2008, Alexandre Meinesz, profesor în biologie, a subliniat acest aspect. Referindu-se la cercetările din ultimii 50 de ani, el a afirmat că „nicio dovadă empirică nu susţine ipotezele apariţiei spontane a vieţii pe Pământ dintr-o simplă supă moleculară şi nicio descoperire ştiinţifică nu ne conduce în această direcţie“.Viaţa provine întotdeauna din viaţă. Totuşi, este oare posibil ca, în urmă cu mult timp, această lege fundamentală să fi fost încălcată? Ar fi putut viaţa să apară spontan din compuşi chimici nevii? Care este probabilitatea să se fi întâmplat acest lucru?
Cercetătorii au descoperit că într-o celulă vie conlucrează cel puţin trei tipuri de molecule complexe: ADN (acid dezoxiribonucleic), ARN (acid ribonucleic) şi proteine. Astăzi, puţini oameni de ştiinţă ar afirma că o celulă vie a apărut spontan dintr-un amestec de compuşi chimici lipsiţi de viaţă. Însă care este probabilitatea ca ARN-ul sau proteinele să se formeze din întâmplare?
Un experiment realizat prima oară în 1953 i-a condus pe mulţi oameni de ştiinţă la concluzia că viaţa ar fi putut lua naştere din întâmplare. În acel an, Stanley Miller a reuşit să obţină câţiva aminoacizi (compuşi chimici care alcătuiesc proteinele) provocând descărcări electrice într-un amestec de gaze care simula atmosfera primordială a Pământului. După aceea, s-au descoperit aminoacizi într-un meteorit. Demonstrează aceste descoperiri că toate cărămizile fundamentale ale vieţii puteau să apară din întâmplare?
Robert Shapiro, profesor emerit de chimie la Universitatea din New York, spune: „Autorii unor lucrări de specialitate au presupus că toate cărămizile vieţii ar putea fi obţinute cu uşurinţă prin experimente asemănătoare celui făcut de Miller şi că toate se găsesc în meteoriţi. Însă realitatea este alta“.2
Să ne gândim la molecula de ARN. Ea este alcătuită din molecule mai mici, numite nucleotide. Nucleotida este o moleculă diferită de aminoacid şi are o structură puţin mai complexă decât acesta. Shapiro spune că „niciodată nu s-a semnalat prezenţa vreunei nucleotide în cadrul experimentelor cu descărcări electrice sau în meteoriţi“.3 El mai declară că probabilitatea ca o moleculă de ARN, capabilă de autoreplicare, să se formeze accidental dintr-o mulţime de cărămizi chimice „este atât de mică, încât, dacă lucrul acesta s-ar întâmpla fie şi numai o dată undeva în universul vizibil, ar fi considerat o şansă incredibilă“.4
Dar ce se poate spune despre moleculele de proteine? Ele pot fi alcătuite din 50 până la câteva mii de aminoacizi, legaţi într-o ordine bine definită. În celula „simplă“, proteina de mărime medie conţine 200 de aminoacizi. Chiar şi în aceste celule există mii de tipuri de proteine. Probabilitatea ca o proteină alcătuită doar din 100 de aminoacizi să se formeze vreodată din întâmplare pe pământ este de unu la un milion de miliarde.
Cercetătorul Hubert Yockey, adept al teoriei evoluţiei, merge mai departe cu raţionamentul. El spune: „Este imposibil ca la originea vieţii să fi stat numai proteinele“.5 Pentru obţinerea proteinelor este nevoie de ARN, iar ARN-ul nu poate fi produs fără proteine. Deşi şansele sunt infime, să presupunem totuşi că proteinele şi moleculele de ARN ar apărea din întâmplare în acelaşi loc şi în acelaşi timp. Ar fi oare posibil ca acestea să conlucreze şi să dea naştere unei forme de viaţă independente şi cu capacitatea de a se autoreproduce? „Probabilitatea ca lucrul acesta să aibă loc accidental (printr-o combinaţie întâmplătoare de proteine şi ARN) este practic nulă“, spune dr. Carol Cleland, membru al Institutului de Astrobiologie din cadrul NASA. „Totuşi“, continuă ea, „s-ar părea că majoritatea cercetătorilor consideră că, dacă ar reuşi să înţeleagă cum s-au format singure proteinele şi ARN-ul în condiţiile naturale primordiale, interacţiunea dintre ele s-ar înţelege de la sine“. Referindu-se la teoriile actuale despre apariţia întâmplătoare a cărămizilor fundamentale ale vieţii, dr. Cleland spune: „Niciuna nu ne-a oferit o explicaţie satisfăcătoare cu privire la modul în care s-au desfăşurat lucrurile“.6
De ce sunt importante aceste dovezi? Gândeşte-te în ce dificultate sunt puşi cercetătorii care susţin că viaţa a apărut din întâmplare. Ei au descoperit unii aminoacizi care există şi în celulele vii. Prin experimente realizate cu grijă în laborator au obţinut molecule mai complexe şi speră ca, în cele din urmă, să creeze toate componentele necesare formării unei celule „simple“. Situaţia lor poate fi asemănată cu cea a unui om de ştiinţă care, prelucrând elemente existente în natură, obţine oţel, plastic, silicon şi cabluri. Cu ele construieşte un robot, pe care îl programează să producă roboţi identici. Ce se va demonstra prin aceasta? Nimic altceva decât că o fiinţă inteligentă poate crea o maşinărie impresionantă.
În mod asemănător, dacă oamenii de ştiinţă ar reuşi să creeze o celulă, ei ar realiza un lucru cu adevărat remarcabil. Însă ar dovedi că celula a apărut din întâmplare? Nicidecum! De fapt, ar dovedi exact contrariul!
Tu ce crezi? Toate dovezile ştiinţifice de până acum arată că viaţa provine numai din viaţă. A crede că fie şi numai o „simplă“ celulă vie s-a format în mod întâmplător din compuşi chimici lipsiţi de viaţă pretinde o mare credinţă.
Având în vedere dovezile, eşti tu dispus să manifeşti o astfel de credinţă? Înainte de a răspunde la această întrebare, te invităm să pătrunzi în impresionantul univers al celulei şi să observi modul minunat în care este ea alcătuită. Lucrul acesta te va ajuta să-ţi dai seama dacă teoriile anumitor oameni de ştiinţă referitoare la originea vieţii sunt corecte sau la fel de fanteziste ca explicaţiile pe care le dau unii părinţi când răspund la întrebarea „De unde vin copiii?“.
[Note de subsol]
Despre probabilitatea ca ADN-ul să se formeze din întâmplare se va discuta în capitolul 3, intitulat „De unde provin instrucţiunile?“.
Profesorul Shapiro nu crede că viaţa a fost creată. El este de părere că viaţa a apărut din întâmplare, într-un mod încă neînţeles pe deplin.
În 2009, câţiva oameni de ştiinţă de la Universitatea din Manchester au declarat că au reuşit să obţină nucleotide în laborator. Totuşi, Shapiro afirmă: „[Metoda lor] nu corespunde nicidecum criteriilor mele privitoare la calea corectă către lumea ARN-ului“.
Dr. Cleland nu susţine creaţionismul, ci consideră că viaţa a apărut din întâmplare, într-un mod încă neînţeles pe deplin.
[Chenarul de la pagina 7]
ADEVĂRURI ŞTIINŢIFICE ŞI ÎNTREBĂRI
▪ Adevăr: Toate cercetările ştiinţifice demonstrează că viaţa nu poate să apară spontan din materie nevie.
Întrebare: Pe ce dovezi ştiinţifice se bazează afirmaţia că prima celulă a apărut spontan din elemente chimice nevii?
▪ Adevăr: Cercetătorii au creat în laborator condiţiile de mediu care se presupune că au existat la începutul istoriei pământului. În cadrul acestor experimente, câţiva oameni de ştiinţă au obţinut unele molecule ce se găsesc în materia vie.
Întrebare: Dacă elementele chimice folosite în experiment reprezintă mediul existent pe pământ la început, iar moleculele obţinute reprezintă cărămizile vieţii, pe cine reprezintă omul de ştiinţă care a făcut experimentul? Întâmplarea oarbă sau o fiinţă inteligentă?
▪ Adevăr: Pentru ca o celulă să fie vie, proteinele şi moleculele de ARN trebuie să conlucreze. Oamenii de ştiinţă recunosc că este foarte puţin probabil ca ARN-ul să se fi format din întâmplare. De asemenea, probabilitatea ca fie şi numai o proteină să se fi format din întâmplare este infimă. Deci este practic imposibil ca ARN-ul şi proteinele să se formeze din întâmplare în acelaşi loc şi în acelaşi timp şi, în plus, să conlucreze.Întrebare: Ce presupune mai multă credinţă: a crede că celula este opera unei fiinţe inteligente sau a crede că milioanele de părţi ale unei celule, atât de complexe şi de bine organizate, au apărut din întâmplare?
Pentru obţinerea proteinelor este nevoie de ARN, iar ARN-ul nu poate fi produs fără proteine. Putea vreuna dintre aceste molecule să apară din întâmplare? Mai mult, puteau să apară amândouă în acelaşi timp?
Ţi s-a întâmplat vreodată să-ţi formezi o părere greşită despre o persoană? Poate că i-ai auzit pe alţii vorbind despre ea sau atribuindu-i anumite cuvinte şi te-ai gândit că nu o vei agrea. Dar, când ai ajuns să o cunoşti, ţi-ai dat seama că tot ceea ce ţi se spusese era neadevărat. Multora li s-a întâmplat ceva asemănător în ce priveşte Biblia.
Mulţi oameni instruiţi desconsideră Biblia. Ştii de ce? Afirmaţiile ei sunt deseori prezentate sau citate în aşa fel încât par ilogice, neştiinţifice sau pur şi simplu eronate. Dar te-ai gândit că este posibil ca Biblia să fi fost prezentată într-o lumină falsă?
Poate că, în timp ce citeai această broşură, ai fost surprins să afli că Biblia este exactă din punct de vedere ştiinţific. Mulţi sunt surprinşi când află asta. Ei sunt uimiţi şi când află că Biblia nu conţine unele afirmaţii pe care anumite religii i le atribuie. De exemplu, în accepţiunea unor religii, Biblia spune că Dumnezeu a creat universul şi toate formele de viaţă în şase zile a câte 24 de ore. În realitate, în Biblie nu se găseşte nicio afirmaţie care să contrazică diferitele estimări ale oamenilor de ştiinţă cu privire la vârsta universului sau a pământului.
În plus, scurta descriere biblică a modului în care Dumnezeu a creat viaţa pe această planetă lasă loc pentru ipoteze şi teorii ştiinţifice. Biblia afirmă că Dumnezeu a creat toate formele de viaţă şi că vieţuitoarele au fost făcute „după specia lor“ (Geneza 1:11, 21, 24). Poate că ceea ce afirmă ea intră în contradicţie cu anumite teorii ştiinţifice, însă nu şi cu faptele dovedite ştiinţific. Istoria ştiinţei demonstrează că teoriile apar şi dispar, dar faptele rămân.
Totuşi, mulţi oameni ezită să examineze Biblia pentru că sunt dezamăgiţi de religie. Pentru ei, religia organizată înseamnă ipocrizie, corupţie şi instigare la război. Dar este corect ca Biblia să fie evaluată în funcţie de comportamentul celor ce pretind că acţionează în numele ei? Mulţi savanţi oneşti, sensibili la suferinţa altora, s-au îngrozit văzând cum oameni violenţi şi plini de prejudecăţi s-au folosit de teoria evoluţiei pentru a-şi justifica acţiunile rasiste. Ar fi corect să-ţi formezi o părere despre teoria evoluţiei în funcţie de comportamentul acestora? Cu siguranţă, cel mai bine ar fi să analizezi teoria şi să vezi dacă ea corespunde dovezilor existente.
Te îndemnăm să procedezi la fel şi cu Biblia. S-ar putea să constaţi cu surprindere că învăţăturile ei se deosebesc net de cele ale majorităţii religiilor organizate. Biblia nu încurajează războaiele şi violenţa interetnică, ci ne învaţă că slujitorii lui Dumnezeu trebuie să evite războaiele, dar şi sentimentele de ură, care duc la violenţă (Isaia 2:2–4; Matei 5:43, 44; 26:52). Biblia nu susţine fanatismul şi credinţa oarbă, ci arată că adevărata credinţă se bazează pe dovezi şi că trebuie să-i slujim lui Dumnezeu cu puterea raţiunii (Romani 12:1; Evrei 11:1). Biblia nu înăbuşă dorinţa de cunoaştere, ci ne încurajează să căutăm răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi mai interesante întrebări pe care şi le-au pus vreodată oamenii.
De exemplu, poate că şi tu te-ai întrebat: „Dacă există Dumnezeu, de ce permite suferinţa?“. Biblia răspunde la această întrebare şi la multe altele. Continuă să cauţi adevărul! Vei găsi răspunsuri fascinante, emoţionante şi logice, da, răspunsuri bazate pe dovezi convingătoare! La urma urmei, nici existenţa Bibliei nu este întâmplătoare!
Tibi  | #42
Daca vreti raspunsuri la asemenea intrbari va recomand cartea lui ERIK WON DONIKEN amintiri despre viitor
Alex  | #44
cum zicea cineva....oamenii au stramos comun cu maimutele nu se trag din maimute. Piramidele au fost construite de egipteni, este dovedit faptul ca stiau matematica si geometrie si foloseau sisteme de parghii si o multime de sclavi pentru a ridica blocurile de piatra.
oamenii giganti sunt un mit dupa cum zice si articolul, mitul oamenilor giganti, triunghiul bermudelor poate fi doar o anomalie in geomagnetismul pamantului, si daca in antichitate oamenii erau limitati tehnologic nu inseamna ca erau si prosti gaseau o rezolvare a unei probleme in functie de cunostiintele tehnice de care dispuneau, deci e probabil sa fi gasit o rezolvare la ridicarea blocurilor de piatra sau transportul lor in functie de tehnologia de care dispuneau.
Micke  | #45
uitate la matematica si geometria de pe ia taranului roman! :) Nu inteleg, cum poti sa concepi asemenea intrebari? De ce exista maimutele? Pentru ca sunt inteligente! Ne tragem din maimmute? NU! Ne tragem din PRIMATE! Piramidele au fost construite de arhitecti geniali, bineinteles, Marea Piramida nu a fost prima ... au avut de unde invata. Poti data data prelucrarii metalului? nu! Metalul poate fi conturat de la sine? da! epoca de bronz a fost cu mai mult de 5000 de ani in urma ? da Se pot face experimente ? da Atunci este foarte posibil sa fie chiar fabricate de om. Au legatura Universurile paralele cu istoria? Nu! Se pot dovedi? Da! 1 infinit posibilitati => o sansa enorma ca intr-o dimensiune sa intretin relatii sexuale non-conventionale cu mama dumitale. Oameni Giganti? Fiule, ce droguri iei ?
Lally  | #54
"1. Daca omul se trage din maimuta, conform teoriei darwiniste, de ce mai exista in prezent maimute? Logic ar fi sa se transforme si acestea in om, nu-i asa?"

Tîmpită întrebare! care arată că autorul nu are habar de teoria evoluționistă Dacă ne luăm după stilul ăsta de a raționa, de ce ar mai exista aște ființe în afară de oameni? că doar toate ființele vii au evoluat din alte mai primitive, nu?
Ecko  | #57
Despre triunghiul Bermudelor te pot lamuri eu. Cauta informatii de la "nenea" Google despre exprimentul Philadelphia (sau cel putin ce se mai gaseste in urma filtrarii informatiilor de catre Pentagon)
coco  | #59
cat de superficiali puteti fy!!!!.....sunteti precum Toma necredinciosul si alchimistii.IN TOT CE SPUNE OMUL ASTA,exista un sambure de adevar si nimic nu este intamplator.Daca sunteti adeptii stirilor de la ora 5.lasati omul sa se adreseze oamenilor capabili sa inteleaga
mitica paulescu  | #60
Universul e infinit tetra e o planeta tanara an univers.Oamenii de stiinta doar presupun nu e nimic concret,cum am ajuns noi pe pamant sau cat vom mai exista.Cel mai adevarat este ca noi santem an univers asta trbuie sa dea de gandit la toti desteptii lumii,si sa nu mai faca afirmatii despre trecut si viitor la care nu au raspunsuri adevarate.Ca locuitori an univers e normal sa fim vizitati de vecinii nostri numai ca numa ca,religia,autoritatile,si prostia omeneasca nu sant pregatiti pentru viitor.Da vine si randul nostru a celor care ne stim locul an univers.
playboy00180  | #61
Bince punctat '#23 Doni'
krissz  | #80
toate sunt elucidate mai mult sau mai putin,trebuie doar sa cititi articolele potrivite nu aberatiile
;p
krissz  | #81
toate sunt elucidate mai mult sau mai putin,trebuie doar sa cititi articolele potrivite nu aberatiile
;p
Unu  | #90
Hai sa va impac eu pe toti, profesoara mea de biologie era credincioasa si a zis ceva in legatura cu creationism sau evolutionism, si de atunci eu sunt agnostic, omul s-a dezvoltat de la o celula pana la fiinta superioara care e azi dar conditiile fizice si chimice ca acest lucru sa se intample fie au fost create, sau au fost doar o serie de lungi accidente, pana la urma e natura umana sa ne intrebam cine suntem, de unde venim si incotro mergem, dar voi astia fanaticii religiosi sunteti la fel ca neaderthalienii doar ca in loc de pietre pe post de unelte aveti iPhonuri si laptopuri, daca vreti sa cititi biblia cu adevarat va explic eu cum se face, geneza e doar raspunsul iudeilor la intrebarea ce sunt si de unde au venit, nu mai adevarata ca uriasul Parusha din mitologia hindusa care si-a sacrificat bucati din corp sa creeze lumea, desi exista o atropogonie daca nu ma insel tot in hinduism in care vietuitoarele s-au format din oul primordial care plutea in apele primordiale...iar acest ou poate fi perceput astazi ca o celula vie din care au evoluat toate fiintele.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2007 (s) | 35 queries | Mysql time :0.014855 (s)