News Flash:

Iata cateva trucuri pretioase daca vrei sa pastrezi prospetimea verdeturilor peste iarna

11 August 2017
2491 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (-0.0072)
USD: 4.0820 RON (-0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cea mai simpla metoda de a pastra prospetimea verdeturilor peste iarna este congelarea, insa procedeul de a le depozita in pungute de plastic este total gresit, scrie realitatea.net.
Iata cateva reguli pentru a depozita corect frunzele de patrunjelul, telina, marar sau leustean timp de trei sau patru luni de zile in congelator:
– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se inchid bine;
– verdeata pe care o o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata, spalata bine sub jet de apa;

– o cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa. Daca ramane apa pe frunze cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor.
– pentru a fi sigura ca funzele sunt bine uscate, ideal este sa stergeti plantele cu proasoape de bucatarie din hartie;
– este indicat a se scrie pe cutie ce se afla inauntru, pentru a nu umbla degeaba in cutii;
– in congelator mai pot fi patrate legaturi de tarhon, dar si frunze de menta;
Cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte, la final.

Citeste si ”Cafeaua” de patrunjel a doctorului Virgiliu Stroescu, benefica pentru sanatate

“Eu pun la congelator tot: leusteanu, patrunjelul cimbrul, cozile de ceapa si cam tot ce poare fi pus. Chiar si conopida se pastreaza foarte bine la inghetat, fara niciun fel de oparit. Atentie, insa! Daca vreti sa puneti la congelator pastai, acestea trebuie oparite mai intai!”, a declarat o gospodina.
Un truc util: Dupa ca ati tocat bine si uniform verdeturile, acestea pot fi puse in tavita de cuburi de gheata a congelatorului. Atentie! Daca faceti acest lucru, tava se va colora si prinde si miros, chiar daca o opariti, avertizeaza infocs.ro.
 
“Dupa ce se congeleaza o tura de frunze, le pun in pungi separate pe care scriu ce sunt ca sa nu le incurc. Si gata! Cand am nevoie de verdeata, merg la congelator, iau un cubulet din punga si la gata, i-am dat drumul in ciorba sau supa sau sos. Las asa cateva minute apoi amestec usor cu lingura si…..este gata de tot”, mai precizeaza sursa citata.

preluat de pe landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citeste si frunze
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016325 (s)