News Flash:

Gravidele vor primi vouchere de 2000 de lei de la primarie. Care sunt conditiile

30 Aprilie 2018
2870 Vizualizari | 0 Comentarii

Autoritatile vor sa acorde femeilor insarcinate, incepand cu saptamana a 10-a de sarcina, de vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventualele tratamente medicamentoase si analizele medicale necesare monitorizarii sarcinii, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi CGMB.

“Prin acest proiect femeile gravide vor beneficia, incepand cu saptamana a 10-a de sarcina, de vouchere in valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventuale tratamente medicamentoase si analizele medicale necesare monitorizarii si ducerii la bun sfarsit a sarcinii”, se arata in proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de vineri, 4 mai, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Ajutorul este denumit in proiect Voucher-ul Materna Bucuresti, iar sumele necesare implementarii programului de sprijin financiar vor fi asigurate prin bugetul Directiei Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

De aceste vouchere, poate beneficia orice femeie cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta de cel putin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, dupa saptamana a 10-a de sarcina.

Voucherele au fiecare o valoare de cate 1.000 de lei, impartite fiecare in tichete de cate 50 de lei, acordandu-se de doua ori: dupa procesarea cererii, se acorda primul voucher in valoare de 1.000 de lei, iar dupa intrarea in a 24-a saptamana de sarcina, se acorda al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisa acordarea de rest in bani la vouchere.

“Fiecare gravida beneficiaza de vouchere in valoare de 2.000 lei, indiferent de numarul fetilor. In cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dubleaza”, se mai arata in proiect.

Referitor la serviciile care pot fi achizitionate cu voucherul Materna, proiectul prevede ca este vorba de orice serviciu medical necesar monitorizarii sarcinii, din orice clinica publica sau privata, cu care societatea emitatoare a voucher-ului are contract, serviciul netrebuind neaparat sa fie de gincologie-obstetrica, si orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferenta dintre pretul de referinta decontat de catre CASMB si pretul la raft. In momentul in care femeia insarcinata primeste primul voucher, ea va primi si lista unitatilor in care pot fi folosite acestea.

“La data demararii programului, gravidele intre saptamana 25-39 vor putea beneficia de cele doua vouchere in valoare de 2.000 de lei, care vor fi acordate o singura data, la data depunerii cererii, cu conditia ca cererea sa fie depusa in termen de 60 de zile de la data anuntarii demararii programului de depunere a cererilor. Dupa trecerea celor 60 de zile, gravidele dupa saptamana 24 vor putea primi doar voucherul corespunzator acestei perioade de sarcina, respectiv un singur voucher de 1.000 de lei”, mai prevede proiectul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

voucherul materna voucher
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1919 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040124 (s)