News Flash:

Germenii de grau si proprietatile lor miraculoase! Sunt un adevarat tonic pentru creier

19 Februarie 2019
664 Vizualizari | 0 Comentarii

Germenii de grau si proprietatile lor miraculoase! Sunt un adevarat tonic pentru creier si previn cancerul! Alegerea potrivita pentru sistemul tau nervos. Sunt bogate in vitamine, saruri minerale, oligoelemente indispensabile organismului si puternici antioxidanti. Sunt alimente despre care stim prea putine lucruri sau le stim si nu le apreciem la justa lor  valoare. Au calitati care le recomanda ca remedii folosite si de medicina traditionala.

Daca ai anemie, esti deprimat, surmenat, te afli in convalescenta ori tocmai ai nascut, germenii de grau sunt alegerea potrivita pentru sistemul tau nervos asupra caruia actioneaza ca un tonic, pentru digestie, dar si pentru un aport nutritional cu un aliment care se dovedeste a fi atat de echilibrant.

Singura contraindicatie pentru utilizarea germenilor de grau este hipertensiunea arteriala. Germenii de grau, de exemplu, bogati in substantele cele mai importante si cele mai vitaminizante ale bobului de grau, contin fosfor usor asimilabili, multe saruri minerale, in special cele de fier si de magneziu si, mai ales, include proteine complete care contin – in proportii echilibrate – toti acizii aminati (aminoacizii) indispensabili vietii, oligoelemente (precum zinc, cupru, mangan) si foarte multe vitamine, in special vitaminele A, B1, B2, C, E, PP.

Prin aceasta compozitie, germenii de grau sunt la loc de frunte in ceea ce priveste sursele naturale de fier, de mangan si de magneziu, de proteine rare si de vitamine din complexul B si vitamina E. Griul aflat in prima faza de incoltire a boabelor de grau, cand la acestea apare un mic mugure. Peste 1 mm, vorbim de stadiul de grau incoltit. Proprietatile tonice si vitalizante ale germenilor de grau sunt mult amplificate in cazul graului incoltit, deoarece germinarea mareste extraordinar puterile vitaminizante ale semintelor. Griul incoltit este recomandat si persoanelor reumatice, bolnavilor de guta sau artrita si chiar celor care nu tolereaza anumite tipuri de paine. Mai mult, au proprietati anticancerigene!

Este recomandabil ca, inainte de a pune graul la germinat, sa-l spalam cat mai bine, deoarece adesea este tratat cu antiseptice si insecticide, apoi se asaza boabele de grau intr-o farfurie. Le acoperim cu apa pentru a li se asigura germinarea, iar rezultat va fi atins dupa 24 de ore vara si 36 de ore iarna.

Graul incoltit se consuma la inceputul mesei, in doze de o lingura pentru adulti si o lingurita pentru tineri si batrani. Inainte de a inghiti graul, trebuie ca boabele sa fie mestecate cat mai mult timp posibil, pana cand  capata  un gust dulce.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

germeni grau
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1964 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045734 (s)