News Flash:

De ce sa consumi ceapa cat mai des - Uite ce beneficii are pentru sanatatea ta

2 Mai 2017
1590 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6485 RON (-0.0120)
USD: 4.0861 RON (-0.0259)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ceapa este o leguma pe care o folosim foarte des ca ingredient al mancarurilor gatite precum supe, ciorbe, tocanite etc. In stare proaspata o consumam destul de rar, iar asta pentru a evita pe cat posibil o respiratie urat mirositoare. Ceapa insa are numeroase beneficii pentru sanatate, iar daca le-ai cunoaste ai manca in fiecare zi.

Ajuta la mentinere unei inimi sanatoase – Mirosul intepator al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care contine sulf cunoscut pentru calitatile lui ce protejeaza vasele de sange impotriva problemelor cauzate de colesterol.

Protejeaza muschii – De asemenea, ceapa poate compensa vatamarea oxidativa a fibrelor musculare si a tesuturilor din corp, cauzata de antrenamentele fizice excesive. Elementul cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizate pe soareci au demonstrat ca acest flavonoid ajuta la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, dupa antrenamente lungi.

Citeste si Ce se intampla daca iti pui ceapa pe talpi sau in urechi pe timpul noptii

Sustine densitatea osoasa – Cercetatorii cred ca acesti compusi sulfurosi din ceapa, impreuna cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai buna densitate osoasa. Intr-un studiu realizat in 2009, oamenii de stiinta au constatat ca femeile care consuma ceapa zilnic aveau o densitate osoasa mai buna comparativ cu cele care nu aveau acest obicei. Mai mult, femeile in varsta care consumau multa ceapa aveau cu 20% mai putine sanse de a suferi de fractura de sold.

Faciliteaza digestia – Cepele faciliteaza digestia prin intermediul unui carbohidrat special numit fructooligozaharid. Acesta serveste ca aliment pentru bacteriile bune prezente in tractul intestinal si combate bacteriile rele. Totodata, fructooligozaharidul imbunatateste functiile digestive prin actionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Scade riscul de aparitie a cancerului – Studiile au mai aratat si ca oamenii care consuma frecvent ceapa au un risc mai scazut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alti oameni care evita aceasta leguma. Specialistii cred ca aceasta capacitatea a cepei este asociata cu flavonoizii care blocheaza agentii ce favorizeaza aparitia cancerului si pe care ii detine alimentul.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014311 (s)