News Flash:

De ce nu e bine sa bei vin fiert

19 Decembrie 2017
705 Vizualizari | 0 Comentarii

Frank Cooper, un nutritionist celebru din Austalia care a analizat mai multe podgorii din toata lumea, a ajuns la concluzia ca in cele mai multe vinuri exista substante extrem de nocive care, incalzite, ne pot imbolnavi grav. Cooper spune ca multi oameni au alergie la vin, dar nici macar nu banuiesc.

Citeste si Spune adio tusei. Uite remediul naturist care iti curata temeinic plamanii

Simptomele sunt durerile de cap, sinusurile infundate etc. Si restul populatiei are de suferit din cauza chimicalelor permise de lege in fabricarea vinului si care includ pesticide, ierbicide si sulfati. In plus, acesta atrage atentia aupra faptului ca strugurii din care se face vinul nu sunt niciodata spalati. Dioxidul de sulf, arata nutritionistul, este de departe cea mai nociva substanta care ajunge in vin.

Citeste si Ce medicamente poate sa inlocuiasca sucul de cartofi

Studiile au demonstrat ca provoaca alergii, mai ales atunci cand licoarea este incalzita, asa cum obisnuiesc sa faca romanii cand se raceste afara. Periculos este si Tribromofenolul, depistat despecialistii europeni in vinurile transportate in cutii de stejar. Acesta este o substanta chimica folosita de regula la mobila, iar odata ajunsa in corpul uman pot trece ani de zile pana sa-si faca efectul. Alta substanta nociva din vin este histamina, care declanseaza dureri de cap, reactii alergice ale pielii.

Vinul nu este o bautura oarecare, ci una cu un bagaj istoric incredibil. Vinul a fost considerat elixirul vietii si Hipocrate, cel mai vestit medic al Greciei Antice, l-a introdus in numeroase cure de vindecare ale unor boli.

CEL MAI VECHI VIN DIN LUME
Una dintre cele mai interesante descoperiri realizate de arheologi este faptul ca vinul se producea in urma cu peste 7000 de ani. Cea mai veche distilerie de vinuri din lume se afla in in muntii Zagros din Iran. Aici s-au descoperit numeroase urme ale vinului si in acest fel s-a ajuns la concluzia ca in pesterile din in muntii Zagros oamenii stravechi produceau vin. In 1922, cand mormantul lui Tutankhamon a fost deschis, alaturi de el au fost gasite ingropate sticle de vin a caror eticheta era atat de bine realizata incat s-ar putea incadra, chiar si in prezent, in regulile de tiparire ale unor tari moderne.

OBICEIURI STRAVECHI
Obiceiul de a ciocni paharele de vin provine din Roma antica. Acest lucru se realiza pentru ca oamenii sa se asigure ca nu vor fi otraviti. Atunci cand se ciocneau paharele, stropii sareau dintr-un pahar in altul si asa s-ar fi raspandit otrava si la cel care ar fi otravit bautura.

Femeilor le era interzis sa bea vin in Roma antica, iar daca era prinse de sotul lor in timp ce savarseau acest „delict”, acestia aveau dreptul prin lege ca sa le ucida. In Egiptul Antic nu se consuma vin rosu. Egiptenii credeau ca acesta provine din sangele oamenilor morti pe campurile de lupta, iar starea de euforie o asociau cu razbunarea zeilor.

CUM SE FACE VINUL?

Specialistii ne spun ca exista diferite tipuri de vin, create prin diverse procedee. De exemplu, acum 5000 de ani vinul cel mai bun sau apreciat era extrem de dulce, in timp ce in zilele noastre cel sec este la moda. Ordinele calugaresti, precum Cistercienii si si Benedictinii au pastrat si au inovat arta vinificatiei in timpul Evului Mediu. Datorita cercetarilor si eforturilor lor neobosite noi avem astazi o astfel de tehnologie vinicola aprofundata.

In Vietnam intalnim cel mai ciudat mod de preparare a unui sortiment de vin. Daca ajungeti acolo si doriti sa aveti parte de senzatii tari, atunci cereti ospatarului un pahar de vin de cobra. Aceasta bautura se prepara din vin de orez si sange de sarpe care va fi taiat chiar in fata voastra pentru a va asigura ca e proaspat.

CARE ESTE CEL MAI BUN VIN?
 
Cel mai vechi, dar si cel care se potriveste perfect cu mancarea consumata. Vinul, atunci cand este potrivit cu mancarea, formeaza un al treilea gust.

Vinul, curiozitati despre o bautura istorica

Toate vinurile au gust de fructe. Foarte rar, vinurile au gust de struguri, precum vinurile Muscat sau Concord. Germanii au inventat Eiswein, un vin facut din struguri inghetati.

preluat de pe doctorulzilei si efemeride

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frank cooper austalia obiceiuri stravechi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016506 (s)