News Flash:

De ce e bine sa mananci ceapa rosie. Ce efect are asupra celulelor canceroase

10 Octombrie 2017
1991 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6669 RON (0.0000)
USD: 4.0761 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Consumul de ceapa rosie poate ajuta la combaterea cancerului, sugereaza noi cercetari stiintifice. Leguma gustoasa, folosita in mod frecvent in bucataria mediteraneana, este plina de compusi puternici care ajuta la distrugerea tumorilor, scrie Daily Mail.

Antocianii, responsabili pentru colorarea acestei legume, ar avea rol in inhibarea raspândirii bolii, in timp ce quercetina are un rol important in micsorarea masei canceroase. Cercetatorii canadieni de la Universitatea din Guelph sustin insa ca orice tip ce ceapa este eficient in combaterea celulelor canceroase.

”Ceapa, indiferent de culoare, activeaza cai care fac nefavorabila dezvoltarea celulelor canceroase, ceea ce poate duce, in final, la moartea lor. E adevarat insa ca ceapa ro?ie, cu cea mai intunecata culoare, ar avea cea mai mare putere de lupta impotriva cancerului”, sus?ine autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

Beneficii pentru sanatate
Scrieri antice atesta ca ceapa a fost folosita inca din anul 4000 i.c. ca tratament pentru mai multe boli. In al doilea razboi mondial, vaporii din pasta de ceapa au fost utilizati pentru diminuarea durerii si grabirea vindecarii ranilor.

Citeste si Reteta de ceapa rosie cu miere pentru circulatie, varice, inima, raceala si gripa

Chiar si in prezent, ceapa ofera multiple beneficii pentru sanatate:
– anemie – are un continut ridicat de fier
– antiinflamator – angentii antiinflamatori din ceapa sunt utili pentru diminuarea simptomelor bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita si guta
– antiseptic – lupta impotriva infectiilor provocate de bacterii, inclusiv E. coli, salmonella si este eficienta impotriva tuberculozei si infectiilor tractului urinar, cum ar fi cistita.

– tensiune arteriala – indiferent daca este consumata cruda sau fiarta, ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale in mod natural. Ajuta la subtierea sangelui, dizolva cheagurile de sange si curata sangele de grasimi nesanatoase
– colesterol – mancand o jumatate de ceapa cruda in fiecare zi, valorile colesterolului rau se vor diminua, se vor estompa manifestarile trombozei si vor fi prevenite accidentele cardiovasculare
– prevenirea cancerului de colon – fructo-oligozaharidele din ceapa stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din colon si ajuta la reducerea riscului cresterii tumorilor care s-ar putea dezvolta la nivelul colonului
– constipatie si flatulenta – pentru ameliorarea constipatiei cronice si flatulentei se va consuma ceapa din belsug
– diabet – cromul din compozita cepei mentine sanatatea celulelor persoanelor care sufera de diabet, contribuie la scaderea nivelului de insulina si creste toleranta la glucoza
– proprietati diuretice si de curatare a sangelui – ceapa impiedica retentia de apa, ajuta la eliminarea nisipului din urina, amelioreaza guta si artrita

Citeste si Ceapa – ingredientul care trateaza tusea in mai putin de 1 zi - Iata metoda ca sa scapi simptomele asociate tusei- Reteta usoara si naturala

– tulburari ale urechii – pentru a opri tinitusul, in anumite culturi se introduce in ureche putina vata inmuiata in suc de ceapa
– caderea parului- cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana timp de doua luni duce la regenerearea parului

– rapel imunitar – ceapa intensifica circulatia sanguina si stimuleaza transpiratia. Este utila pe vreme rece pentru indepartarea infectiilor, reduce febra si transpiratia manifestate in raceala si gripa
– osteoporoza- s-a descoperit recent ca un din component regasit in ceapa previne fragilizarea oaselor.

– probleme respiratorii – se mixeaza cantitati egale de suc de ceapa si miere si se iau cate 3-4 lingurite din acest amestec zi de zi pentru fluidizarea mucusului si prevenirea formarii acestuia. De asemenea, ceapa este unul din cele mai bune remedii impotriva racelilor
– libidou scazut – ceapa este un afrodisiac puternic, dupa usturoi. Pentru obtinerea acestui efect, soiul alb este cel mai eficient.

– infectii ale tractului urinar – se fierb cateva bucati de ceapa alba in jumatate de litru de apa pana cand apa se evapora. Se strecoara prin sita, se lasa sa se raceasca si se bea. Proprietatile antibacteriene ajuta la calmarea senzatiei de arsura la urinat.

Citeste si Ea a scobit o ceapa rosie, a umplut-o cu miere de albine, apoi a lasat-o la macerat 8 ore. Dupa ce vei afla motivul, si tu vei face la fel

Principalele motive pentru a consuma ceapa

– Quercetina – apartine unei clase de pigmenti solubili din plante, numite flavonoide. Quercetina este una din cele mai studiate legume care contin flavonoide intrucat contine o cantitate mare din aceasta substanta.
Quercetina este un antioxidant mai puternic decat vitamina E, conform ultimelor cercetari. Quercetina are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea si eliberarea de histamina si a altor surse alergice si inflamatorii.
Carnea gatita cu ceapa ajuta la diminuarea cantitatii de agenti cancerigeni produsi cand carnea este preparata la temperaturi mari, cum ar fi pe gratar. Quercetina poate ajuta si la reducerea imptomelor cum ar fi oboseala, depresia si anxietatea.

Citeste si Doctorii au confirmat! Reteta cu ceapa rosie care face minuni pentru glanda tiroida - Cum o aplici in folosul tau

– Flavonoidele – ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Ceapa este bogata in flavonozi care ajuta la reducerea riscului de boli de inima. Flavonoizii sunt cunoscuti pentru activitatea lor antioxidanta si sunt frecvent mentionati ca bioflavonoide.
– Cromul – cromul este o molecula care ajuta celulele sa reactioneze in mod corespunzator la insulina. Studiile clinice la diabetici au aratat ca acesta poate scadea nivelurile de glucoza, poate creste toleranta la glucoza, poate scadea nivelul de insulina si nivelul total de colesterol si trigliceride, promovand reducerea colesterolului rau. Cromul poate fi util pentru prevenirea scaderii bruste a energiei.

– Probiotic natural – probioticele sunt ingrediente alimentare nedigerabile care atunci cand sunt consumate stimuleaza multiplicarea si functia anumitor bacterii bune in intestin.
Surse frecvent intalnite de probiotice sunt ceapa, usturoiul, bananele si sparanghelul. Studii recente au demonstrat ca probioticele pot ameliora afectiuni comune, cum ar fi sindromul de intestin inritabil, acneea, alergiile alimentare, oboseala cronica si depresia.

Potrivit studiilor, 4 – 7 portii de ceapa rosie pe saptamâna (totalul echivaleaza cu 2- 3 cepe) reduc semnificativ riscul de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe si de de esofag.

preluat de pe andreilaslau
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa rosie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026542 (s)