News Flash:

Cum se prepara zeama de urzici - Insecticid si ingrasamant bio

13 Mai 2019
912 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7607 RON (-0.0014)
USD: 4.2653 RON (-0.0005)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Zeama de urzici este atat un ingrasamant cat si un insecticid bio la indemana oricui. Ajuta la combaterea paduchilor si ofera plantelor multe substante nutritive, fiind o sursa importanta de azot.  Administrarea regulata de zeama de urzici plantelor la fereste de daunatori si boli.

Niciodata nu se administreaza solutia concentrata pentru ca este prea mare cantitatea de azot pe care o contine. Ea se dilueaza. Zeama se prepara din lastari proaspat taiati. Acestia se lasa la macerat intr-o galeata cu apa. Folositi 1 kilogram de urzici la 10 litri de apa. Amestecul se pastreaza 10 zile intr-un loc insorit. Atentie, la un moment dat va incepe sa miroasa urat. Acoperti recipientul pentru a impiedica acest lucru.

Este foarte important insa sa amestecati zilnic preparatul. Dupa cele 10 zile zeama se trece printr-o sita si se dilueaza in proportie de 1:10. Se administreaza plantelor direct la radacina. De asemenea, se pot pulveriza frunzele in fiecare saptamana.

Se foloseste cu precadere ca fertilizator natural pentru plantele care exceleaza prin frunze, nu prin flori si fructe. Restrictii sunt in privinta plantelor care au capacitatea de a fixa azotul in sol, cu sunt cele din familia Leguminosae.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zeama urzici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020586 (s)