News Flash:

Cum se dezgheata corect frigiderul

21 August 2018
2883 Vizualizari | 0 Comentarii

Cel mai bine este sa dezghetati frigiderul in mod traditional – pur si simplu lasati-l peste noapte. Insa daca doriti, puteti accelera procesul prin cateva actiuni simple. In primul rand, lasati frigiderul sa stea o jumatate de ora, apoi alegeti una dintre urmatoarele metode de dezghetare rapida si aplicati-o in practica.

Cat de des trebuie de dezghetat frigiderul? Nu exista reguli stricte in acest sens, important este sa va orientati dupa aparitia ghetii. Un frigider de model vechi, fara sistem de dezghetare automata, necesita dezghetare frecventa – aproximativ o data pe luna. Daca aveti un frigider modern cu sistem No Frost, Frost free sau Full No Frost (cu doua compresoare), atunci va fi suficient un dezghet in jumatate de an.

Metode de dezghetare rapida a frigiderului. METODA NR. 1: Puneti o perna cu apa fierbinte in congelator. METODA NR. 2: Puneti in congelator o placa, iar pe ea o cratita cu apa clocotita. Schimbati apa odata ce se raceste. Nu puneti cratita fierbinte fara placa, pentru a nu deteriora plasticul. Dupa 30-60 de minute de astfel de ”bai”, stratul de gheata ar trebui sa inceapa sa se sparga.

METODA NR. 3: Umpleti un pulverizator cu apa fierbinte si incepeti sa stropiti peretii congelatorului. Peste cel putin 15 minute, gheata va incepe sa se sparga.
METODA NR. 4: Puneti un incalzitor in dreptul frigiderului, astfel incat sa fie in contact cu apa de la gheata topita, iar aerul cald sa nu fie directionat direct spre garnitura de cauciuc.

METODA NR. 5: Frigiderul poate fi dezghetat cu foenul? Da, daca il tineti la distanta de 20-30 cm de peretii frigiderului, repartizati aerul uniform si nu-l directionati spre garnitura de cauciuc. Si desigur, tineti cont de masurile de precutie si excludeti contactul uscatorului cu apa.

METODA NR. 6: Inmuiati o carpa in apa fierbinte si stergeti cu ea stratul de gheata. Repetati procedura pana gheata va incepe sa se sparga.
Actiuni nedorite: nu spargeti, nu radeti si nu strangeti gheata cu cutitul. Astfel puteti deteriora nu numai plasticul, dar si canalul de sub el, care transporta freonul – agentul frigorific. In cazul unei defectiuni, va trebui sa-l reparati – sa umpleti canalul cu freon, apoi sa-l sudati;
Incalzind stratul de gheata cu foenul sau cu un incalzitor cu aer cald, nu directionati fluxul de aer fierbinte direct spre garnitura de cauciuc. In caz contrar, aceasta se va usca si se va deforma. Daca acest lucru se intampla, in frigider va patrunde aer cald in mod constant, care va impiedica functionarea normala a frigiderului si va provoca aparitia rapida a unui nou strat de gheata.

PASI DE URMAT: Indepartati apa si gheata cu o carpa. Spalati interiorul frigiderului, rafturile si sertarele. Uscati pereteii frigiderului cu o carpa sau cu foenul, pentru a evita formarea unui nou strat de gheata. Stergeti podeaua si spatiul si din jurul frigiderului. Puneti in functiune frigiderul si asteptati pana acesta atinge temperatura dorita (aproximativ 30 de minute) si incepeti sa-l umpleti cu alimente.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1950 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042036 (s)