News Flash:

Cum sa-ti faci acasa un dezinfectant pentru bucatarie

2 Iunie 2017
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Acest dezinfectant poate fi folosit pe orice produs sau suprafata din bucatarie fara a lasa reziduuri periculoase si fara a altera mancarea. Ai nevoie doar de doua ingrediente: otet si apa oxigenata.

Otetul este un curatitor foarte eficient in aproape orice situatie. In incercarea de a elimina bacteriile periculoase, otetul in combinatie cu alti curatitori din gospodarie poate deveni si mai puternic. Folosite in mod corect, otetul si apa oxigenata ucid bacteriile, virusii si germenii si sunt de 10 ori mai eficiente impreuna decat separat.

Citeste si VIDEO - La ce se foloseste otetul in casa

Necesar:
Otet alb distilat
Apa oxigenata 3%
Ulei esential (optional)
1 pulverizator
un recipient inchis la culoare cu pulverizator.

Pasul 1
Turnati otet nediluat intr-un pulverizator. Adaugati intre 5 si 10 picaturi de ulei esential antibacterian, cum ar fi cuisoare sau ulei de arbore de ceai, daca doriti. Ambele uleiuri sunt in mod natural antibacteriene si reduc mirosul puternic al otetului.

Pasul 2

Apa oxigenata se descompune la lumina, de aceea trebuie sa o pastrati in recipientul original sau intr-unul inchis la culoare cu pulverizator.
ATENTIE: Nu puneti otetul si apa oxigenata in aceleasi recipient. Nu vor avea aceiasi putere de curatare, iar combinarea lor duce la formare acidului paracetic care poate fi daunator. Este indicat sa le pastrati separat.

Citeste si VIDEO - Cu ce se duce grasimea de pe geamul de la cuptor

Pasul 3
Pentru a dezinfecta suprafetele, stergeti-le inainte si curatati-le cu apa si sapun. Stropiti suprafata cu otet si lasati sa actioneze pentru 5 minute. Stergeti si pulverizati pe aceeasi suprafata cu apa oxigenata. Lasati pentru 5 minute sau pana nu mai fasaie. Nu e nevoie sa limpeziti. Nu conteaza ordinea in care pulverizati substantele atata timp cat le lasati sa actioneze 5 minute.
ATENTIE: Nu folositi otet pe suprafetele de marmura, acidul dauneaza.

Pasul 4
Un studiu al Universitatii din Florida arata ca otetul este un produs de spalare dezinfectant foarte eficient, reducand numarul bacteriilor cu pana la 90% si virusii cu pana la 95% de pe capsuni. Intai spalati legumele sau fructele pentru a elimina orice particule de murdarie. Dupa aceea pulverizati otetul, urmat de apa oxigenata. Limpeziti si serviti.

sursa: cum-sa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dezinfectant apa oxigenata apa oxigenata pasul 1 pasul 2 pasul 3
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1006 (s) | 28 queries | Mysql time :0.018829 (s)