News Flash:

Cum sa scapi de junghiuri - Leacuri de la bunica

3 Aprilie 2019
1071 Vizualizari | 0 Comentarii

„Sa aiba ea hodina fusului si eu a lingurei!”, zice aceea care doreste raul unei alteia. Lingura sa nu steie in oala peste noapte, caci nu poti dormi.

Numai ce auzi dimineata: „Ara, ai lasat lingura in oala, ma miram eu de ce nu am putut dormi asta noapte!”. Ba de multe ori se scoala oamenii noaptea si cauta prin oale, de n-a ramas vreo lingura.

Lingura sa n-o lasi cu gura spre casa, cand o lasi din mana, ci s-o pui cu gura in jos. Si cand speli lingurele, sa nu faci huit cu ele, caci ai in casa huit.

Lingura zice ca asa-i facuta, sa huiasca asupra omului. Linguri de visezi sunt limbi, te vorbesc oamenii. Daca canta cocosul seara, sa huiesti cu lingurele in oale sau in alta ceva, ori numai asa cu ele.

Cand iesi din casa si lasi copilul singur, pui langa el o lingura sau un cutit si nu se poate apropia necuratul, pentru ca lingura e curata, doara cu dansa mananci!

Cand ai copil mic, ca sa nu-ti iaie somul de la copil, pui, cum asfinteste soarele, o lingura in fereastra si macar cat sa descante o alta, ca nu i-l poate lua.

Femeia ce descanta pe copilul ei, pune lingura in brau, caci altfeli nu-i de sama descantecul. In Rosa, femeia ce descanta cuiva mai batran decat ea, isi pune o lingura in brau, ca sa nu cada boala celuia ce-i descanta pe ea sau pe copilul ei.

De babite – o boala a copiilor – se descanta cu 7 linguri, 7 fuse, cutit, etc. Toarna din lingura in lingura si da copilului sa beie si sa indreapta.

Pentru legat giunghiurile, sa suceste sfara pe lingura. De Ajun, sa puie fata toate lingurele cu care s-a mancat, asa nespalate sub cap si viseaza ursitul.

Sau sa iasa afara cu lingurele ce s-a mancat graul si sa sune intr-o strachina si, de unde vor bate canii, de acolo o vor lua. Daca dinspre tintirim, va muri. Tot asa se face si de Anul Nou.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

descantece bunica descantec junghiuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1929 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024956 (s)