News Flash:

Mare e ziua de duminica. Prima duminica dupa Rusalii, Duminica Tuturor Sfintilor - Ce rugaciune sa spui din tot sufletului

31 Mai 2018
1594 Vizualizari | 0 Comentarii

Duminica, 3 iunie, este prima duminica dupa Rusalii. In aceasta zi, crestinii ortodocsi sarbatoresc „Duminica Tuturor Sfintilor” in care se lasa sec pentru Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Pe parcursul acestui post, duminica si pe 24 iunie (Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul) este dezlegare la peste.

In aceasta zi, sunt cinstiti toti sfintii de la inceputul lumii si pana astazi, pentru a arata sfintirea oamenilor, raspandirea Sfantului Duh. Multi sfinti cinstiti in prima duminica de dupa Rusalii ne sunt necunoscuti, pe langa cei pe care ii cunoastem prin canonizarile oficiale. Pentru a ne ruga tuturor in acelasi timp, in aceasta zi de sarbatoare crestina, putem rosti o „Rugacine catre toti Sfintii”.

O, preafericitilor, placutilor lui Dumnezeu, sfintilor toti, care stati inaintea prestolului Sfintei Treimi si va bucurati de fericirea cea negraita! Iata acum, in ziua serbarii voastre cea de obste, fratii vostri cei mai mici, care aducem voua aceste cantari de lauda si prin mijlocirea voastra cerem mila si iertare de pacate de la preabunul Dumnezeu. Ca stim bine ca toate cate voiti puteti cere de la Dansul. Deci cu smerenie ne rugam voua ca sa rugati pe Stapanul cel milostiv sa ne dea noua duhul ravnirii voastre, spre paza sfintelor Lui porunci, ca, mergand pe urma voastra, sa putem cu buna cucernicie si fara prihana sa savarsim calatoria vietii celei pamantesti, invrednicindu-ne intru pocainta a ajunge la locasurile raiului cele preaslavite si acolo impreuna cu voi sa preaslavim pe Tatal si pe Fiul si pe Duhul Sfant, in vecii vecilor. Amin.

Indiferent de rugaciunea rostita in aceasta zi de sarbatoare, important este sa o facem cu credinta si multa bunatate pentru a incepe cu dreptul un nou post.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2037 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043544 (s)