News Flash:

Invata de aici - “De ce ai divortat? Ce are asa deosebit actuala ta sotie?” „Nimic deosebit, parinte! Pur si simplu, atunci cand vin de la munca, ea ia un vas, toarna in el apa, adauga putina sare

12 Martie 2018
1902 Vizualizari | 0 Comentarii

Un cunoscut de-al meu, ruda mai indepartata, a divortat. Copiii au ramas in grija mamei. Nu peste mult timp acesta s-a recasatorit. Si, intr-o zi l-am intrebat:
- De ce ai divortat? Actuala ta sotie este cumva mai frumoasa decit precedenta?
- Nu, parinte!

Si eu care am crezut ca cea de-a doua sotie a sa era de o frumusete rara. Dar s-a dovedit ca e de nationalitate straina, nici bogata si nici pe departe atit de frumoasa. Iar cu a doua sotie nu a divortat pentru ca-si gasise alta mai frumoasa sau mai bogata.
- Iti voi spune asa, parinte. Toti cei 15 ani, cit am fost casatorit, nu am avut parte nici de atentie, nici de de dragoste. Si nici nu am auzit de la ea nici un cuvint de mingiiere. De parca nici nu am avut sotie. Si traiam eu asa ca un monah-in plina singuratate.
- Dar ce are asa deosebit actuala ta sotie? Permite-mi sa aflu! Doar sint duhovnic, poti sa-mi spui fara-ndoiala.

Am crezut, ca acus va incepe sa-mi spuna despre latura trupeasca, pacatoasa…Dar el mi-a raspuns astfel:
- Nimic deosebit, parinte! Pur si simplu, atunci cind revin de la munca, ea ia un vas, toarna in el apa, adauga putina sare si zice:,, Pune-ti picioarele! Stai asa un pic si te odihneste, ai obosit astazi. Iar eu iti voi masa degetele,,. Timp de cincisprezece ani de viata impreuna cu fosta mea sotie, niciodata nu mi-a facut nici cel mai mic serviciu, nemaispunind de spalatul picioarelor! Nici un cuvint bun nu am auzit de la ea…Dar aceasta straina, cu o asa dragoste ma ingrijeste! Si oare sint vinovat ca am divortat de prima sotie?Traiam cu ea ca un sarman, si acasa imi era foarte greu…

Vedeti cum s-a intimplat? Un vas cu apa calda, un pic de sare si multa dragoste- si viata omului devine minunata!Iata in ce consta secretul. Fericirea nu se cumpara cu bani. Problema nu consta in lipsa banilor, ci in lipsa atasamentului si a unei dragoste sincere.

Atunci cind copilul tau iti zimbeste si cinta,- casa ta se transforma in rai. Si nu conteaza, daca ai bani sau nu. Deschizi usa si te gindesti:,,Acasa ma asteapta, sotia care ma iubeste si se gindeste la mine,,. Iar sotia in acest rastimp, se gindeste:,, In timp ce sint ocupata cu grijile casei, sotul meu se gindeste la mine, la copilul nostru, la familie,,. Iata in ce consta fericirea. (traducere si adaptare Olga Armas, sursa http://www.pravmir.ru/nikogda-ne-dumayte-chto-vash-brak-oshibka/)

***

Rugaciune puternica pentru pace si liniste in casa si fericire in familie

Doamne Iisuse Hristoase, Mantuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatal pe pamant ca sa salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin insasi a Ta rabdare neclintita si smerenie necuprinsa ai suferit batjocura, rani, cruce si moarte, fara impotrivire.

Vino intre noi si-n casa noastra, precum in mijlocul ucenicilor Tai ai venit dupa Inviere zicandu-le „Pace Voua!” si ai linistit sufletele lor infricosate si intristate. Mantuitorul si ocrotitorul vietii noastre, linisteste sufletele noastre zbuciumate si inviforate. Pacea Ta ce-a nestricata da-ne-o noua, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Si bucuria Ta fa-o deplina in noi, astfel ca nimic sa nu zdruncine credinta si linistea familiei noastre.

Linistitorul cel sfant si minunat al valurilor inspumate si salvatorul Sfantului Apostol Petru din valtoarea marii, linisteste-ne si pe noi sufleteste si trupeste, caci mult suntem afundati in cumplita mare a pacatelor si a deznadejdii.

Iisuse, Tu esti lumina ce-a dumnezeiasca, mai presus de cuget si de simtire, Tu esti pacea celor tulburati, impovarati si impresurati de necaz. Pazeste-ne pe toti de toata vatamarea si ispita, pentru ca indulcindu-ne din ajutorul Tau, si cu ingerii Tai cei sfinti fiind paziti, toti cu credinta sa cantam: Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, caci Tu esti, Dumnezeule, intarirea noastra, Stapanitor puternic si Domn al pacii, si imparatia Ta este imparatie vesnica.

***
Rugaciune pentru intelegere si dragoste intre soti

Viata Sfantului binecredincios cneaz Petru, in calugarie David si a Sfintei cneaghine Fevronia, in calugarie Eufrosinia, facatorii de minuni din Murom, a fost un model de casnicie crestina, si ca atare sunt ocrotitori ai celor ce se casatoresc.

Mari bineplacuti ai lui Dumnezeu si preaminunati facatori de minuni, binecredinciosule cneaz Petru si binecredincioasa cneaghina Fevronia, osardnici rugatori pentru noi catre Dumnezeu! La voi alergam si voua ne rugam cu nadejde tare: inaltati pentru noi, pacatosii, sfintele voastre rugaciuni catre Dumnezeu si cereti de la bunatatea Lui toate cele de trebuinta sufletelor si trupurilor noastre: credinta dreapta, nadejde buna, dragoste nefatarnica, buna credinta neclintita, sporire in faptele cele bune, pace in lume, buna rodire a pamantului, buna intocmire a vazduhului, sanatate trupurilor si mantuire sufletelor. Mijlociti pe langa Imparatul Ceresc pace, liniste si buna randuiala pentru toti binecredinciosii crestini. Paziti-ne pe noi de tot raul, si pe toti dreptslavitorii care la voi alearga adumbriti-i cu lucrarea harica a rugaciunilor voastre bineplacute lui Dumnezeu si toate cererile lor cele cu evlavie impliniti-le. Asa, sfintilor facatori de minuni, nu treceti cu vederea rugaciunile noastre, ci mijlociti pentru noi pururea catre Domnul si cu ajutorul vostru invredniciti-ne sa primim mantuirea cea vesnica si sa mostenim Imparatia lui Dumnezeu, ca sa slavoslovim iubirea de oameni cea negraita a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, a lui Dumnezeu Celui in Treime inchinat, in vecii vecilor. Amin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016076 (s)