News Flash:

Cojile de ceapa - o adevarata comoara pentru gradinari

17 Mai 2018
264 Vizualizari | 0 Comentarii

Uneori, trecem cu vederea unele metode vechi si verificate de crestere a recoltei sau de combatere a daunatorilor si bolilor. Coaja de ceapa este una din rezervele de crestere a recoltei. Decoctul de coji de ceapa contine tot tabelul periodic al lui Mendeleev: calciu, potasiu, mangan, magneziu, fier, cupru, seleniu, crom, bor etc. Cojile ucid microflora patogena din sol, hranind, in acelasi timp, planta cu microelemente. Actioneaza asupra plantelor ca o tinctura de ginseng asupra omului. Decoctul si infuzia stimuleaza cresterea plantelor. Ele devin mai rezistente la boli si daunatori.

Cojile de ceapa pentru castraveti

De indata ce observati cea mai mica ingalbenire a frunzelor de castraveti, luati doua maini de coji de ceapa, puneti-le intr-un recipient emailat de 10 litri, il umpleti cu apa si fierbeti amestecul timp de 5 minute. Luati decoctul de pe foc, lasati-l sa se raceasca, apoi strecurati-l.

Folositi 2l de decoct la 1 caldare de apa. Prelucrati frunzele castravetilor cu pulverizatorul sau cu stropitoarea. Faceti acest lucru dimineata. Cojile ramase dupa strecurare sunt un mulci extraordinar. In cazul infectarii castravetilor cu acarieni, folositi infuzia de coji de ceapa pentru a stropi plantele (200 gr de coji se infuzeaza timp de 4-5 zile in 10l de apa). Stropiti castravetii de cel mult 3 ori cu un interval de 5 zile. In lupta contra afidelor in culturile de legume este eficienta urmatoarea solutie: ½ de caldare cu coji de ceapa o umpleti cu apa fierbinte, lasati la infuzat pentru 24 de ore, apoi strecurati si dizolvati solutia cu de 2 ori mai multa apa. Acest amestec poate fi folosit si contra gandacului de colorado care afecteaza vinetele si cartofii.

Pentru a proteja merii de viermi, ii puteti stropi cu oricare din solutiile descrise mai sus, in prima seara calda (cel putin 15 grade) dupa inflorire, dupa apusul soarelui. Repetati procedura la fiecare 7 zile pe parcursul perioadei fluturilor de vara – aproximativ 1 luna.

Pentru fertilizarea plantelor se folosesc 10 gr de coji de ceapa la 5l de apa clocotita. Coaja maruntita de ceapa se foloseste pentru pastrarea fructelor pe termen lung. Merele, perele se pun in pungi de plastic si se presara cu coji maruntite de ceapa. Culturile radacinoase nu vor fi afectate de bolile fungice daca, inainte de a le pune la pastrare, le veti pudra cu coaja maruntita de ceapa.

Incercati sa va convingeti ca aceste metode intr-adevar functioneaza. Si nu dauneaza mediului inconjurator.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

viermi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1692 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019067 (s)