News Flash:

Cele mai bune si eficiente ingrasaminte naturale pentru florile tale

10 Mai 2018
750 Vizualizari | 0 Comentarii

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand folositi ingrasaminte naturale e ca nu tot ce e natural e si bun pentru toate plantele. Unele ingrasaminte naturale pot face ravagii cand nu sunt folosite adecvat. Nu doar lipsa unui anume nutrient poate dauna, ci si excesul.

Multe macroelemente sunt absolut necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala a plantelor. Acestea sunt Azot, Fosfor, Potasiu, Calciu, Sulf si Magneziu. La anumite grupe de plante se mai adauga si Sodiu, Clor si Siliciu. Microelmentele sunt prezente in cantitati mici in corpul plantelor. Prezenta lor este insa absolut necesara. Ele intervin in metabolismul general, in cresterea si dezvoltarea plantelor, in procesele de imunitate.

Cand solul este deficitar si unele macro sau micro elemente nu sunt in cantitate suficienta, e necesar sa intervenim pentru a ajuta plantele. Tineti cont intotdeauna de tipul de sol pe care il imbunatatiti si de cerintele plantelor cand folositi ingrasaminte naturale. Altfel, rezultatele nu vor fi deloc cele dorite. De exemplu, nu puneti praf de coji de oua in ghiveciul Violetelor pentru ca ele au nevoie de un substrat acid, nu alcalin. Praful de coji de oua face insa minuni in cazul rosiilor de exemplu.

Citeste si Cum se prepara apa de salcie - E buna pentru inradacinarea plantelor

Daca tot am vorbit de cojile de oua, ele trebuie uscate si pisate pana devin pulbere pentru a fi folosite ca ingrasamant. Cojile de oua contin cantitati mari de Calciu, dar si Azot si Fosfor, ideale pentru hranirea plantelor. Sunt un excelent supliment nutritiv pentru o serie de legume cum ar fi rosiile si vinetele care sufera de pe urma deficitului de Calciu. Cojile pisate mai mare pot fi folosite cu succes impotriva melcilor sau limacsilor. Aplicate in jurul plantelor, la suprafata, ele impiedica daunatorii taratori sa junga la rasat si sa sectioneze tulpinile.

Citeste si Cum scapam de buruienile din gradina

Zatul de cafea este foarte folosit pentru continutul ridicat de Azot, Fosfor si Potasiu. Dupa ce l-ati strans din cestile de cafea, lasati-l la uscat. Apoi amestecati-l cu pamantul in care plantati. In cazul plantelor din gradina, presarati-l in jurul tulpinii, apoi incorporati-l usor. Nu faceti exces, e suficient sa fertilizati cu zat de cafea de doua ori pe an. Muscatele, rododendronii si azaleele, trandafirii si hotensiile sunt cateva dintre plantele care reactioneaza foarte bine la acest ingrasamant.

Tot de doua ori pe an e indicat sa folositi si cenusa pe post de ingrasamant. Cenusa contine Fosfor, Potasiu, Calciu, Fier, Magneziu, Zinc si Sulf. O puteti presara deasupra pamantului din ghiveci sau din gradina. Cel mai bine e sa o amestecati cu apa pana rezulta o pasta subtire, care curge. Puneti plantelor o lingura sau doua din aceasta solutie.

Citeste si Stropeste rosiile cu cenusa, lapte sau drojdie si le scapi de boli – 6 ingrasaminte bio pe care le ai in casa

Nu aruncati nici apa in care ati fiert legumele pentru mancare. Ea contine vitamine eliberate in momentul in care legumele au fost gatite si sunt de folos plantelor. Dupa ce s-a racit, o puteti folosi ca apa pentru udat. Se poate folosi saptamanal.

preluat de pe ingrijirea florilor

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingrasaminte naturale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1755 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019583 (s)