News Flash:

Cat poti pastra carnea la congelator pana sa se strice

9 Decembrie 2017
2925 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6669 RON (0.0000)
USD: 4.0761 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cu totii ne dorim sa prevenim alterarea alimentelor pe o perioada cat mai lunga de timp, iar de cele mai multe ori, congelarea e modul perfect de conservare. Chiar daca temperatura sub 0° previne cresterea numarului de bacterii, alimentele sufera modificari in timp.

Fie ca le cumperi gata congelate sau le ingheti de proaspete, iata cat timp poti pastra diferite categorii de produse, incat sa le consumi in siguranta. Poate cel mai des congelat aliment este carnea. Aceasta poate fi pastrata, in functie de tipul ei, intre o luna si 12 luni, scrie realitatea.net.

De exemplu, carnea cruda are o perioada mai lunga in care ramane nealterata. Carnea de porc poate fi tinuta la congelator maxim 6 luni, cea de vitel si miel pana la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vita, pana la 12 luni.

Pe de alta partea, carnea procesata, in mod surprinzator, poate fi congelata pentru mai putin timp. De exemplu, sunca, baconul, carnatii sau crenvurstii se pastreaza maxim 2 luni, carnea gatita se pastreaza maxim 3 luni, mai putin in situatia in care e de pui, caz in care o poti pastra pana la 4 luni.

Pestele si fructele de mare

In ceea ce privesc pestele si fructele de mare, termenele sunt diferite. Este recomandat ca pestele sa fie pastrat pana la 6 luni in congelator, dar durata depinde de tipul de peste, potrivit retetepractice.ro. De exemplu, pestele slab, precum crapul, pastravul sau stiuca, poate fi pastrat timp de 6 luni, in timp ce pestele gras, precum somonul, tonul, macroul poate fi pastrat doar 2-3 luni.
Pestele afumat poate ramane congelat doar 2 luni.

Fructele de mare, pe de alta parte, pot ramane congelate pentru mai mult timp. Homarii se mentin pentru 12 luni, racii pentru 10 luni, iar scoicile si midiile doar pentru 2-3 luni. Calamarul si crevetii se pot pastra pentru 3-6 luni.

Produsele lactate

Branza se mentine la congelator cu atat mai mult cu cat este mai maturata, ca si in frigider, de altfel. Prin urmare, branzeturile tari, precum parmezanul, se mentin 6 luni la congelator fara probleme, insa branza de vaci trebuie consumata dupa maxim 1 luna.
Iaurtul se pastreaza 1-2 luni, iar inghetata are o durata “de viata” asemanatoare. Untul, in schimb, poate fi congelat pentru 6-9 luni, iar laptele poate fi pastrat pentru 3-6 luni, potrivit retetepractice.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conservare carnea cruda carnea procesata produsele lactate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011640 (s)