News Flash:

Cancerul de ficat, o boala din ce in ce mai raspandita. Care sunt cauzele acestei situatii alarmante

8 Octombrie 2018
689 Vizualizari | 0 Comentarii

Cancerul de ficat si moartea survenita in urma acestui tip de cancer se inregistreaza din ce in ce mai des. Care sunt cauzele invaziei cancerelor de ficat? Specialistii dau vina pe hrana din ce in ce mai procesata si mai bogata in pesticide si alte chimicale. Practic, cu alte cuvinte, ne hranim din ce in ce mai toxic.

Cancerul de ficat este unul dintre cele mai raspandite tipuri de cancer in Statele Unite ale Americii, potrivit statisticilor oficiale. Este boala care a omorat 16.000 de barbati si 8.000 de femei, iar peste 32.000 de persoane au fost diagnosticate in ultimii ani.

Un nou raport arata ca numarul persoanelor care au decedat din cauza cancerului de ficat s-a dublat in SUA, comparativ cu mijlocul anilor 80. Publicat in Jurnalul Cancerelor pentru Specialisti, raportul estimeaza o crestere a acestui tip de cancer pana in anul 2030 si sunt enumerati si factorii de risc care contribuie la nedorita crestere. Printre acestia, din ce in ce mai multe cazuri de obezitate, diabet de tip 2, hepatita C si fumatul.

Unul dintre studii prezinta si confirma legatura dintre expunerea la pesticide si cresterea numarului de cancere hepatice. Chimicalele utilizate pentru a controla daunatorii pe culturile alimentare reprezinta un pericol pentru persoanele care consuma aceste alimente. Multe fructe si legume contin reziduuri de pesticide chiar si dupa ce au fost spalate sau curatate.

Exista un numar de pesticide specifice clasificate drept cauze probabile ale cancerului, inclusiv captafol, dibromura de etilena, glifosat, malathion, diazinon si diclorfeniltricloretan (DDT). DDT, un pesticid organocloric, poate creste riscul de carcinom hepatocelular, arata un studiu publicat in editia din martie 2017 a revistei Cauzele Cancerului si cum il tinem sub Control. Utilizarea sa este restrictionata in multe zone.

Pe langa pesticidele cunoscute si clasificate periculoase pentru consum, o alta problema grava o reprezinta si cele necunoscute, ale caror efecte nu au fost testate.  Un raport publicat de Universitatea Princeton a aratat ca exista 70.000 de substante chimice care sunt in productia comerciala in SUA.

Vorbim de SUA fiindca aici se fac mai multe studii, este de la sine inteles ca industria agricola din intreaga lume foloseste pesticide. Le gasim in cele mai folosite fructe si legume, care reprezinta o parte din alimentatia tuturor. Le gasim in mere, cartofi, morcovi, piersici etc.

Insa dupa datele sumbre publicate, exista o preocupare mai mare in ceea ce priveste stoparea consumului de chimicale. Specialistii recomanda modalitati de reducere a expunerii la pesticide si alte produse chimice: Indreptati-va spre culturile ecologice; Spalati temeinic toate fructele si legumele; Daca aveti posibilitatea, incercati sa va cresteti singuri legumele sau imprieteniti-va cu familii din zone rurale, care va pot furniza produse netratate chimic; Gatiti la temperaturi inalte carnea de porc sau de pui; Indepartati grasimile vizibile din carne, deoarece multe reziduuri sunt depozitate in grasime.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014790 (s)