News Flash:

Alerta la bancomate! Cum iti fura hotii datele de pe card? Politia a intervenit in forta

19 Iulie 2019
4155 Vizualizari | 0 Comentarii

Politia Romana a prezentat mai multe metode prin care se pot fura banii de pe carduri, in contextul in care oamenii legii au intensificat controalele la bancomate pentru prevenirea furturilor. Astfel, politia a prezentat cum se face skimming-ul, dar si metoda „bucla libaneza” prin care ti se pot fura datele de pe card.

Cum si se fura datele de pe card prin metoda „bucla libaneza”
Politia Romana a explicat care sunt metodele cele mai uzuale prin care ti se pot fura datele de pe carduri:  „Skimmingul consta in instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cartilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscriptionarea unor noi carti de credit, cu care se fac extrageri de numerar.”

„De asemenea, alt mod infractional pentru obtinerea datelor in vederea clonarii cardului este ‘bucla libaneza’ – un dispozitiv care se monteaza la gura bancomatului si care blocheaza cardul inauntru. Imediat apare un ‘binevoitor’ care isi ofera ajutorul, afla PIN-ul chiar de la client si, dupa plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat”, se arata intr-un comunicat transmis de IGPR.

Cum se pot preveni furturile de pe carduri
Politia Romana a venit si cu o serie de recomandari pentru a evita furturile de pe carduri. Astfel, daca iti este furat cardul, ar trebui sa ascunzi chitantele, facturile si alte documente care contin informatii despre card. De asemenea, ar trebui sa anunti banca daca cineva iti fura datele personale:

„Daca vi se blocheaza cardul in bancomat, nu cereti si nu permiteti ajutorul nimanui si mai ales nu spuneti nimanui PIN-ul! Acoperiti tastatura cu mana in momentul formarii codului PIN si verificati autenticitatea fantei in care se introduce cardul bancar. Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde. Un alt indiciu asupra falsitatii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda”, se arata in acelasi comunicat.

Precizarile Politiei Romane vin in contextul in care au fost intensificate controalele la bancomate, pentru prevenirea furturilor. Politistii au dat 15 amenzi pentru timpii de interventie prea lungi, dar au constatat ca 98% dintre bancomate sunt sigure, deoarece au fost implementate masurile de securitate stabilite prin analiza de risc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023200 (s)