News Flash:

Adevarul despre ficateii de pui. Mare atentie! Daca nu faci acest lucru devine toxic

17 Martie 2017
2633 Vizualizari | 0 Comentarii
Ficatul este o sursa excelenta de fier, in 100 de grame de ficat gasindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursa foarte bogata de zinc si seleniu, minerale cu rol important in stimularea imunitatii. Ficatul de pui contine si o cantitate mare de vitamina B12. Aceasta ajuta la producerea globulelor rosii si, in general, previne anemia. Asadar, este destul de importanta ca ficatul de pasare sa nu lipseasca din dieta noastra. Pentru o mai buna asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci când mâncam ficateii de pui sa ii stropim cu putina zeama de lamaie. Vitamina C din lamaie stimuleaza asimilarea fierului din ficat.

Cum alegem corect ficatul?
Doar 48 de ore. Acesta este termenul de valabilitate al ficatului.

Ficatul de pui calitativ trebuie sa fie de culoare maro cu o nuanta bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisa, galbena sau o nuanta foarte inchisa nu merita sa fie cumparat, deoarece pasarea a fost bolnava. Acest produs poate fi contaminat cu salmonella sau Campylobacter – boli infectioase care se pot transmite de la pasare la om si provoaca slabiciune, dureri de cap, ridicarea temperaturii pâna la 38 de grade, diaree. Nici intr-un caz nu cumparati ficat de pui, pe suprafata caruia sunt vizibile pete verzi. Se recomanda consumul doar de ficat proaspat.

sursa: realitatea

vitamina b12 vitamina c salmonella campylobacter diaree pete verzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015370 (s)

loading...