News Flash:

Regula de cinci secunde - mit sau realitate?

9 Iulie 2014
1523 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu totii stim povestea regulii de cinci secunde – asta ne spuneau parintii cand eram mai mici si scapam pe jos un sandvis la care au “muncit” zece minute: “Ia si-l mananca, ca daca nu trec 5 secunde, n-are microbi!” . Studentii in microbiologie de la Universitatea Aston din Marea Britanie au decis sa afle care este, de fapt, adevarul din spatele acestui mit.


Cercetatorii au analizat modul in care bacteria raspandite, precum stafilococul auriu sau E. coli ajung pe alimente de pe covoare sau mochete, de pe parchet laminat sau gresie.  Acestia au ajuns la concluzia ca alimentele umede (precum pastele sau dulciurile) sunt cele mai susceptibile regulii de 5 secunde, iar cele mai putine sanse pentru ca bacteriile sa se imprime mancarii sunt daca aceasta ajunge pe covor sau pe mocheta.


Astfel, s-a conchis ca timpul este realemente important in ceea ce priveste transferul de bacterii de pe suprafata unei podele pe cea a mancarii, insa ca tipul podelei chiar face o diferenta


stafilococul auriu e coli parchet laminat gresie
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 36 queries | Mysql time :0.017081 (s)

loading...