News Flash:

Ce sa faci de Revelion ca sa ai noroc tot anul

10 Decembrie 2014
19067 Vizualizari | 0 Comentarii
Masa de Revelion trebuie sa fie imbelsugata si toti cei care vor sa aiba noroc in anul ce vine trebuie sa consume anumite alimente despre care traditia spune ca atrag norocul. Iata ce ar trebui sa ai pe masa de Anul Nou.

Struguri
In tari precum Spania, Portugalia, Mexic si Peru la miezul noptii de Anul Nou, toata lumea ar trebui sa manance 12 boabe de struguri pentru a avea noroc si sanatate pe tot parcursul anului. Se crede ca gustul fiecarei boabe prezice cum va fi fiecare luna a anului.

Rodie
Rodia este un fruct delicios si sanatos, fiind un simbol al fertilitatii. Prin urmare, acele cupluri care doresc sa aiba un copil, trebuie sa-l consume in prima zi a noului an.

Legume
Putem gasi diverse legume pe piata pe tot parcursul anului, insa se crede ca legumele cu frunze verzi pot aduce noroc daca le mancati in prima zi a noului an. Verdele este un simbol de sanatate, astfel incat se crede ca va ajuta sa fiti mai sanatosi in noul an. Culoarea si forma unora din legumele cu frunze verzi sunt asemanatoare cu cel al banilor, ceea ce le face una dintre principalele alimente de pe masa festiva in SUA, Danemarca si Germania.
De asemenea, se crede ca boabele de fasole si cele de mazare aduc noroc. In mod traditional in America aceste legume sunt mereu prezente pe masa festiva.

Carne de porc
Prezenta pe masa de Anul Nou, carnea de porc gatita in diferite feluri este considerate un simbol al succesului si al progresului in viata. In ciuda faptului ca este bogata in grasimi, carnea de porc este parte a meniului festiv de Anul Nou in Cuba, Spania, Ungaria, Suedia, Germania, Romania si altele.

sursa: kfetele

Iata si o reteta buna nu doar pentru Craciun, ci si pentru masa de Revelion

Ingrediente:

Pentru rulada:
200 gr morcovi
200 gr mazare congelata sau la conserva
350 gr cartofi
200 gr sunca fiarta
100 gr mere
5 oua
zeama de la o lamaie
piper
sare

Pentru sos:
6 linguri maioneza
3 linguri smantana
1 lingurita mustar
200 ml supa de legume
20 gr gelatina

Mod de preparare:

Fierbe cartofii, morcovii si mazarea. Toaca marunt legumele. Daca folosesti mazare de la conserva, intai scurge-o. Taie marunt merele si sunca. Merele stropeste-le cu zeama de lamaie. Amesteca toate ingredientele pentru rulada.

Amesteca smantana, maioneza, piperul, sarea si mustarul. Pune gelatina in supa de legume si asteapta sa se dizolve, apoi toarn-o peste restul de ingrediente. Lasa sosul sa se raceasca, dupa care scurge-l.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac. Pune jumatate din rulada, apoi ouale intregi si fierte (curatate, bineinteles). Acopera ouale cu restul de rulada, inveleste-o cu hartia de copt si da-o la rece pentru aproximativ 8 ore. Inainte de servire, presara niste piper dulce si decoreaz-o cu frunze de patrunjel si bucatele de ardei gras rosu.

masa revelion superstitii revelion traditii revelion noroc revelion
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Wow.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 35 queries | Mysql time :0.015905 (s)

loading...